Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Taivanas uždraudė šunų ir kačių mėsos pardavimą ir vartojimą

Taivanas uždraudė šunų ir kačių mėsos pardavimą ir vartojimą ir sugriežtino bausmę už žiaurų elgesį su gyvūnais.
Bokseris
Bokseris / Fotolia nuotr.
Temos: 3 Taivanas Šuo Katė

Parlamentui patvirtinus Taivano gyvūnų apsaugos įstatymo pakeitimus, griežčiausia bausmė už tyčinę žalą gyvūnams padidinta dukart – iki dvejų metų laisvės atėmimo ir 2 mln. Taivano dolerių (65 tūkst. JAV dolerių) baudos.

Asmenims, kurie parduoda šunų ar kačių mėsą ar ją valgo, gresia iki 250 tūkst. Taivano dolerių (8 tūkst. JAV dolerių) bauda. Be to, gali būti paviešinta jų tapatybė.

Nors šunų ir kačių mėsos vartojimas niekada nebuvo plačiai paplitęs, naujieji pakeitimai parodo, kad Taivane vis labiau rūpinamasi gyvūnų gerove.

Visgi pastaraisiais metais vis pasirodydavo pranešimų apie parduotuves, kuriose buvo pardavinėjama šunų mėsa.

Be to, būta kelių žiauraus elgesio su gyvūnais atvejų, kurie buvo plačiai paviešinti spaudoje ir sukėlė didžiulį pasipiktinimą visuomenėje, kuri ėmė reikalauti griežtesnių gyvūnų apsaugos įstatymų.

2016 metais kariuomenė buvo priversta atsiprašyti po to, kai pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip trys kareiviai kankina benamį šunį ir pasmaugia jį su geležine grandine. Dėl šio atvejo gatvėse net buvo surengtos kelios protesto akcijos.

O 2014 metais visuomenės pasipiktinimą sukėlė žinia apie savo pasirodymais viename privačiame zoologijos sode centrinėje Taivano dalyje išgarsėjusį hipopotamą, kuris mirė po to, kai pervežimo metu susilaužė koją ir patyrė kitų sužalojimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius