Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žavingos kačių nuotraukos – kaip pagauti kadrą

Tikriausiai niekas nepasiginčys, kad katės be galo fotogeniškos. Žavios, linksmos arba neįtikėtinoje pozoje atsidūrusių kačių nuotraukos nuginkluoja kiekvieną. Į S raidę suraityta uodega, truputį į dešinę pakreipta galva, daili letenėlių poza – kartais atrodo, kad kiekvienas katės judesys prašosi fotoaparato. Pateikiame keletą patarimų, kaip galima padaryti gražią jūsų katės nuotrauką.
Katė ir fotoaparatas
Katė ir fotoaparatas / Mice.lt nuotr.
Temos: 2 Katė Fotografija

1. Gudrybė su skanėstu

Gudrybė su skanėstu – senas, bet geras triukas atkreipti katės dėmesį (taip pat galima naudoti katžolę arba mėgstamą žaislą). Paprastas, bet patikimas papirkimas gali priversti jūsų kačiuką daryti, ką tik jūs norite. Nors skamba pakankamai paprastai, tačiau šis metodas sudėtingesnis, nei tik mosavimas skanėstu katei priešais nosį.

Pirmiausia atitraukite katės dėmesį duodami keletą skanėstų – patenkinta ir laiminga katė yra tai, ko jums reikia. Kai katė žinos, kad turite skanėstų ir galite jai jų duoti, laikykite skanėstus rankoje prie fotoaparato, kai pradedate fotografuoti.

Taip pat galite pritvirtinti skanėstą ant fotoaparato viršaus. Tuomet katės akys visada bus nukreiptos tiesiai ten kur reikia. Taip gaunamos paprastos, bet be galo gražios kačių nuotraukos.

2. Suteikite katei kliūčių arba iššūkių, kuriems ji negalės atsispirti

Tokios kačių nuotraukos dar vadinamos spąstais. Ar yra kažkas, kam jūsų katė negali atsispirti? Gal tualetinio popieriaus ritinėlio išvyniojimui? O gal atidarytam langui, pro kurį taip norisi išsprukti? Gal tuščia kartoninė dėžė? Visada galima atrasti būdų privilioti kačiuką į situaciją, kurioje galima pagauti keletą smagių kadrų! Jei katė mėgsta išsprukti pro atvirą langą, galite jį truputį pradaryti, tačiau tiek, kad katė negalėtų išeiti – taip gaunama puiki katės nuotrauka, jai įtemptai žvelgiant į lauką.

3. Paprasti spalvingi užklotai, fonas ir žaislai

Labai paprastas būdas – fonas. Ir štai puikios kačių nuotraukos visiškai nesudėtingai. Paprastas, neperkrautas fonas nuotraukoje atskleidžia visą augintinio grožį. Vienspalvė siena, užklotas – tiesiog pasistenkite, kad kačiukas atsidurtų priešais juos. Jaukumo nuotraukai galite suteikti su papildomais žaislais.

4. Nuotraukos iš pasalų: pamatykite, ką jūsų katė veikia, kai nežiūrite į ją

Papasakosime apie tris metodus, kaip daromos slaptos kačių nuotraukos. Šie metodai veiksmingiausi, kai nenaudojama blykstė, nes ji labai greitai atkreipia dėmesį. Nuotraukoms namuose naudokite fotoaparato režimą, su kuriuo blykstė nebūtina.

– Sėlinimas. Nusiaukite batus ar šlepetes ir tyliai, paslapčiom sėlinkite prie savo katės. Fotoaparatą laikykite paruoštą priešais savo veidą, kad nepabaidytumėte katės staigiais judesiais (pavyzdžiui, pakeliant fotoaparatą fotografavimui). Šis būdas sudėtingiausias – juk katės turi ypač jautrią klausą.

– Vaizdo priartinimas. Drąsiai naudokite šią fotoraparato savybę! Kačių nuotraukos bus nuostabios, jas gausite būdami pakankamai toli nuo katės jos neblaškydami.

– Fotoaparato laikiklis – ant jo galite pritvirtinti fotoaparatą, kurį galėsite iškišti iš už kampo, pakišti po lova, pakelti virš lentynų ar kitur, kur nepasiektumėte. Taip gaunamos  nuotraukos, katėms net nežinant, kad yra fotografuojamos.

5. Prigaukite katę veiksmo įkarštyje

Taip fotografuoti geriausia dviese. Vienas žmogus turėtų užsiimti žaidimais su kačiuku, pavyzdžiui, naudoti tokius žaislus, kurie skatina katę pašokti į orą. Tuo tarpu kitas gaudo daug kadrų naudodamas blykstę. Šiuo atveju blykstę naudoti nėra blogai. Kadangi katė užsiėmusi ir nežiūri tiesiai į fotoaparatą, blykstė jos neerzina, o Jūs turite puikią progą pagauti daug gražių kadrų, kai katė žaidžia ir šokinėja. Blykstė leis išgauti įdomių šešėlių.

6. Būkite katės akių lygmenyje

Kačių nuotraukos iš viršaus, be abejo, žavingos, tačiau tikriausiai ilgainiui jums pabos nuotraukose matyti ir savo pėdas. Taigi, nusileiskite iki katės akių lygio.

Jums ilgesnį laiką su fotoaparatu sukinėjantis katės akių lygmenyje, ji greičiau apsipras su fotoaparatu. Taip pat šis būdas sušvelnina hierarchijos įspūdį, kai nebesate aukščiau, katė jus labiau traktuos kaip sau lygų. Tai padeda atsipalaiduoti ir įgauti pasitikėjimą.

7. Išnaudokite laiką, kai katė atsipalaidavusi

Prieš pradėdami fotosesiją palaukite, kol katė prisižais iki soties: ji bus labiau atsipalaidavusi ir sukalbamesnės nuotaikos. Tuomet katė jaučiasi saugiai ir jaukiai, o jūs turėsite gražią poilsiaujančios ir snaudžiančios katės nuotrauką.

8. Išanudokite neįprastas situacijas fotografavimui

Maudynės, svečiavimasis kitų gyvūnų namuose, buvimas gamtoje – ir štai, jūsų kolekcijoje puikuojasi įsimintinos kačių nuotraukos, tik nepamirškite pasiimti fotoaparato.

9. Kompozicija iš nuotraukų

Surinkite iš nuotraukų žavingiausius katės kūno dalių vaizdus – pūkuotas letenėles, suriestą uodegą, ilgus baltus ūsus. Sudėkite iš šių dalių naują nuotrauką ir gaukite puikią kompoziciją, kurią galėsite pakabinti ant sienos.

Ko nereikėtų daryti:

– Nenaudokite per daug blykstės: ji erzins jūsų katę, o nuotraukoje ji atrodys išsigandusi.

– Neužtęskite fotosesijos. Leiskite katei pailsėti ir tiesiog su ja pažaiskite.

– Negalvokite, kad jums būtinai reikalingas prašmatnus fotoaparatas. Fantazija ir keletas gudrybių gali padaryti stebuklus.

– Nevaržykite savęs – eksperimentuokite!

– Neprikiškite kameros prie katės nei iš šio, nei iš to. Leiskite jai apsiprasti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius