Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pasaulinė gyvūnų diena Gargžduose: kviečia šėlti ir padėkoti augintiniams superherojams

Šeštadienį Gargžduose vyks Pasaulinės gyvūnų dienos minėjimas. Į „Vaivorykštės“ gimnazijos stadioną kviečiami visi gyvūnų mylėtojai, su jais ir be jų ateiti pasidžiaugti nuostabia diena ir padėkoti tiek daug džiaugsmo mūsų gyvenimui suteikiantiems augintiniams. Šių metų tema – „Augintiniai Superherojai“.
Pasaulinės gyvūnų dienos akimirkos Gargžduose
Pasaulinės gyvūnų dienos akimirkos Gargžduose / Organizatorių nuotr.

Jubiliejinė, jau dešimtą kartą Gargžduose rengiama šventė kaip ir kasmet miestelėnus, svečius ir visus gyvūnų mylėtojus kviečia į bendruomenišką renginį. Jame didžiausias dėmesys bus skiriamas keturkojams. Jų šeimininkai išgirs veterinarų, mitybos specialistų rekomendacijas. Šventė dovanos pramogų ir emocijų vaikams, kurie yra dažniausia keturkojų atsiradimo šeimose priežastis. Sakoma, kad vaikystė su augintiniu yra ramesnė, keturkojis padeda nusiraminti ir suteikia aibę gerų emocijų.

„Šventę rengiame su misija skleisti žinią apie atsakingą šeimininkystę. Šiais metais pagalvojome, kad visi mūsų augintiniai yra savotiški superherojai. Mūsų vaikai visada patys mieliausi, taip pat, kaip ir augintiniai. Nusprendėme, jog šįkart renginį atspindės tema „Augintiniai Superherojai“. Tai neturi būti šunelis Supermenas ar Betmenas. Kalbame apie katę, kuri, tarkime, turi ypatingą polinkį knarkti, kad net kaimynai girdi, o gal šunelį, turintį ypatingų talentų. Kiekvienas gyvūnas turi kažką, už ką jį mylime. Pasaulinė gyvūnų diena yra puiki proga padėkoti. Kviesime dalintis augintinių supergaliomis ir rinksime superherojus“, – sako šventę kasmet rengiančios bendrovės „Mars Lietuva“ atstovas Mindaugas Rupšys. Bendrovė Gargždų pakraštyje gamina konservuotą visavertį ėdalą katėms ir yra vienas didžiausių rajono darbdavių.

Anot M.Rupšio, šventės svečių lauks įvairios estafetės, konkursai, proto mankšta gyvūnų auginimo tematika, vyks dresuotų augintinių pasirodymai. Renginio viešnia – gargždiškė Monika Linkytė, surengsianti koncertą „Vaivorykštės“ gimnazijos, kurioje pati mokėsi, stadione.

„Tai trys puikios valandos su šeima ir augintiniu“, – apie nemokamą renginį, vyksiantį šeštadienį 13–16 valandomis sakė M.Rupšys.

Į renginį augintinių mylėtojai atkeliauja vedini šunimis, nešini katėmis. M.Rupšys prisiminė, jog tarp dalyvių yra buvęs ir vėžlys, voras, ežys ir net voverė skraiduolė.

Renginį, kaip ir kasmet, ves Paulius Skučas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius