Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 25

Į Sudano prezidentą buvo mestas batas

Sudane pirmadienį vyriškis metė batą į šalies prezidentą Omarą al Beshirą, tačiau batas praskriejo pro šalį, pranešė įvykio liudininkai.
Omaras al Beshiras
Omaras al Beshiras / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Sudanas

Užpuoliką nedelsiant sulaikė prezidentūros apsauga.

Kaip informavo pavardžių nenorėję skelbti įvykio liudininkai, maždaug penkiasdešimtmetis sudanietis, kurio pavardė taip pat neskelbiama, batą į prezidentą metė prie įėjimo į Draugystės salę, kurioje prezidentas paprastai priima svečius.  Saugumo darbuotojai nedelsiant sulaikė vyriškį. Šio išpuolio prieš prezidentą priežastis kol kas neaiški, sakė liudininkai. Toks veiksmas arabų pasaulyje laikomas mirtinu įžeidimu.

O.al Beshiras Sudano vadovu tapo po 1989 metų karinio perversmo ir šiemet sieks būti išrinktas balandžio mėnesį vyksiančiose visuotiniuose rinkimuose, kurie po 24 metų pertraukos pirmą kartą rengiami šalyje.

Dėl karo nusikaltimų neramumų krečiamame Darfūro regione Tarptautinio tribunolo ieškomas O. al Beshiras yra ne pirmas valstybės vadovas, į kurį buvo mestas batas.

2008 metų gruodžio mėnesį Irako žurnalistas Muntazeras al Zaidi sviedė batą į tuometinį JAV prezidentą George'ą W.Bushą, kai šis baigdamas kadenciją lankėsi Bagdade.

Tuomet M.al Zaidi sakė, jog tai buvo „atsisveikinimo bučinys“ G.W.Bushui. Už jį žurnalistui buvo paskirta devynių mėnesių laisvės atėmimo bausmė, kurią atlikęs jis paliko Iraką dėl savo saugumo.

Tarp žymių asmenybių, į kurias buvo mesti batai, taip pat yra Kinijos premjeras Wen Jiabao, į kurį buvo sviestas apavas jo viešnagės Britanijoje metu, ir Izraelio ambasadorius Švedijoje.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius