-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 23

I.Valinskienė serialus įgarsina už dyką

Seimo Etikos ir procedūrų komisija (EPK) aiškinsis, ar Seimo nariai neužsiima su parlamentaro mandatu nesuderinama veikla.
Inga Valinskienė
Inga Valinskienė. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Socialdemokratas Stanislovas Giedraitis etikos sargams užkliuvo viešųjų ir privačių interesų deklaracijoje nurodęs užsiimantis žemės ūkio veikla.

BNS parlamentaras tvirtino, kad tai su draudimu Seimo nariui užsiimti kitokia darbine veikla tai nesikerta: „Tapęs Seimo nariu, viską notariškai sutvarkiau, dabar visus ūkinius ir ekonominius reikalus tvarko kitas žmogus, o į ūkį, taip, aš atvažiuoju, man patinka užsiimti žemės ūkio veikla, aš tuo užsiimu jau seniai, auginu bites, ir niekas man to neuždraus“.

Seimo EPK aiškinsis ir dėl „prisikėlėlės“ Ingridos Valinskienės darbų – ne kartą komisijoje svarstyta parlamentarė ir toliau garsina filmus.

Trečiadienį vėl kilus ginčui, kas laikytina kūrybine veikla ir kas – ne, Seimo nariai nusprendė prašyti sutarties su įmone, kuri rūpinasi serialo įgarsinimu.

Dalis komisijos narių tikino, kad negaudama honoraro I.Valinskienė galinti užsiimti kuo nori, kiti priminė atvejį, kai praėjusią kadenciją etikos sargai liepė nutraukti veiklą Rimvydui Turčinskui, su ligonine sudariusiam labdaros-paramos sutartį ir nemokamai dariusiam operacijas.

Tuo metu I.Valinskienė teisinasi, kad serialų įgarsinimas jai nėra darbas, o tik malonus laisvalaikio praleidimo būdas.

Patikėti serialų „Žmona ant ledo“ ir „Viešbutis „Babilonas“ įgarsinimą I.Valinskienei nusprendė juos rodantis komercinis televizijos kanalas TV3. Pastarojo serialo įgarsinimu besirūpinančios agentūros „SDI Lietuva“ direktorė Rūta Razmaitė žiniasklaidai yra teigusi, jog su I.Valinskiene yra pasirašyta sutartis, kurioje ji atsisako honoraro.

EPK nuskambėjo ir nuomonių, siūlančių šįkart griežčiau įvertinti ne pirmą kartą etikos sargų akiratin patenkančią I.Valinskienę – konstatuoti, kad užsiimdama tokia veikla ji pažeidžia Konstituciją, ir atiduoti Seimui spręsti jos mandato klausimą.

Konstitucija Seimo nariui draudžia užsiimti papildoma veikla, išskyrus kūrybine.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius