Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 05

Europai neįkandamas dokumentas – Lisabonos sutartis

Gintarą Didžioką nustebino tai, kad Europos valstybėms taip sunku susitarti dėl pačių svarbiausių dokumentų. Šalių vienybę suskaldė Konstituciją turėjusi pakeisti Lisabonos sutartis, kurios taip ir nepavyko ratifikuoti.
Gintaras Didžiokas
Gintaras Didžiokas / „Scanpix“ nuotr.

G.Didžiokas dirba Sąjungos už tautų Europą frakcijoje. Jis yra Žemės ūkio ir kaimo plėtros komiteto narys, dirba delegacijoje ryšiams su Pietryčių Azijos šalimis ir Pietryčių Azijos valstybių asociacija. Taip pat yra pavaduojantis narys Užimtumo ir socialinių reikalų komitete, bendradarbiavimo delegacijoje su Kazachstanu, Kirgizija, Uzbekistanu, delegacijoje ryšiams su Tadžikistanu, Turkmėnistanu ir Mongolija. Per kadenciją pateikė tris klausimus Europos Komisijai ir Tarybai, šešiasdešimt du pasiūlymus dėl rezoliucijų, aštuonis kartus pasisakė plenariniuose posėdžiuose, pateikė vieną rašytinę deklaraciją.

– Kokį savo darbą laikote svarbiausiu per penkerius kadencijos metus? – portalas 15min.lt paklausė G.Didžioko.

– Sunku būtų įvardyti vieną kurį nors darbą. Tačiau tikrai vienas iš svarbesnių ir Lietuvai, ir kitoms šalims  yra finansavimo žemės ūkiui iki 2013-ųjų metų patvirtinimas.

– Ko nepavyko padaryti?

– Susitarti, kad būtų pratęstas Ignalinos atominės elektrinės darbas.

– Kas jums buvo netikėta europarlametaro darbe?

– Kadangi metus buvau stebėtojas, didelių netikėtumų nepatyriau. Gal kiek netikėta buvo tik tai, kad nepavyko ratifikuoti Lisabonos sutarties, turėjusios pakeisti 2005 metais Prancūzijos ir Olandijos atmestą Europos Konstituciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius