Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 12

Irane per sprogdinimą žuvo universiteto branduolinės fizikos dėstytojas

Vienas Teherano universiteto branduolinės fizikos dėstytojas žuvo antradienį, sprogus jo motocikle paslėptai per atstumą valdomai bombai, pranešė Irano valstybinė televizija "Press TV", transliuojanti anglų kalba.
Išpuolis Irane
Išpuolis Irane / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Teherano prokuroras naujienų agentūrai ISNA patvirtino, kad dėstytojas, žuvęs antradienį per Irano sostinėje nugriaudėjusį sprogimą, buvo branduolinės fizikos specialistas.

„Massoudas Ali Mohammadi buvo branduolinės energetikos dėstytojas. Kol kas nesuimti jokie įtariamieji“, – nurodė prokuroras Abbasas Jafari Dolatabadi. Pareigūnas pasakojo, jog jis sėdo į vienoje stovėjimo aikštelėje stovėjusį savo automobilį, kai sprogo netoliese pastatytas profesoriaus motociklas.

Irano valstybinė televizija „Press TV“ panešė, kad sprogimas nugriaudėjo, kai M.A.Mohammadi išėjo iš savo namų ir ketino važiuoti į darbą.

„Press TV“ tinklalapyje sakoma, kad „revoliucijos reikalui atsidavęs dėstytojas“ M.A.Mohammadi buvo „nužudytas per teroro išpuolį, kurį įvykdė kontrrevoliuciniai elementai“.

Sprogimo banga išdaužė langus mokslininko namuose Teherano šiauriniame Ketarijės rajone, o grindinys buvo aptaškytas krauju.  Irano naujienų agentūra „Borna“ citavo neįvardytus šaltinius, kurie nurodė, jog M.A.Mohammadi buvo „svarbus šalies branduolinės fizikos mokslininkas“.

Nei viename pranešime nebuvo nurodyta, ar jis buvo susijęs su Irano branduoline programa.
Vakarų šalys įtaria, jog vykdydamas tą programą Teheranas siekia pasigaminti atominių ginklų.
Iranas neigia ketinantis pasigaminti atominių ginklų ir tvirtina siekiantis vystyti tik taikią branduolinę energetiką. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius