Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kačių kraikas – ne tik katės tualetui

Jeigu namie neauginate katės, pro lentynas su šia preke praeinate net nepažiūrėdami. O jei trumpam sustotumėte ir pabandytumėte pamąstyti netradiciškai – ar kačių kraikas tinka tik vienintelei funkcijai atlikti? Tikrai ne.
Jei nutarsite buityje išbandyti kačių kraiką, su šių gyvųnų turinčiais draugais pasikonsultuokite, kuris iš pas mus parduodamų geriausias.
Jei nutarsite buityje išbandyti kačių kraiką, su šių gyvūnų turinčiais draugais pasikonsultuokite, kuris iš parduodamų geriausias. / 123fr.com nuotr.
Temos: 2 Tualetas Katė

Smulkūs pilki grūdeliai pagaminti taip, kad sugertų drėgmę ir negerus kvapus, tad galima sugalvoti įvairiausių būdų šioms savybėms panaudoti net neturint namie katės. Štai keletas idėjų, kaip padaryti namus tvarkingesnius naudojant kačių kraiką.

Padės palaikyti tvarką

Atsidarę šaldytuvą jaučiate nemalonius kvapus? Bandote juos pašalinti viską iškraustydami, kruopščiai išvalydami? Kai kas siūlo į lentynėlę padėti acto stiklinę, tačiau puikių rezultatų galima pasiekti ir su kačių kraiku. Įpilkite jo šiek tiek į indelį ir padėkite šaldytuve. Jame tvyrantis kvapas tikrai silpnesnis už katės šlapimo, tad kraikas nesunkiai su juo susidoros.

Kad ir kokius šiukšlių maišus pirktumėte, tačiau šiukšlių dėžės dugne vis tiek susikaupia drėgmės nuo šiukšlių. Šiek tiek pastovėjęs toks skystis pradeda skleisti ne patį maloniausią kvapą. Panaikinti jį sunku net plaunant brangiausiais chemikalais. Tačiau šios problemos išvengsite, jei kiekvieną kartą keisdami šiukšlių maišą į šiukšlių dėžės dugną įpilsite šiek tiek kačių kraiko, o senąjį išpilsite į išmetamą šiukšlių maišą. Patikėkite – rezultatas jus nustebins.

Gali išgelbėti nuo pelėsio

Visą dieną nešioti batai prisikaupę drėgmės ir skleidžia ne patį maloniausią kvapą? Ir čia gali padėti kačių kraikas. Įpilkite jo šiek tiek į senas kojines, užriškite ir įkiškite į batų vidų. Ryte galėsite mautis maloniai kvepiančius ir sausus batus. Šis triukas puikiai tiks ir su skalbinių dėže, ypač jei kuris nors šeimos narys turi bjaurų įprotį ten įmesti drėgnus rankšluosčius.

Pabandykite indą su šiek tiek kačių kraiko padėti kokiame nors vonios kambario užkampyje. Kai kurie žmonės džiaugiasi, kad tokiu būdu pavyko pamiršti apie vonioje augančius pelėsius. Nuo pelėsio kačių kraikas padės apsaugoti ir žiemai sandėliuke padėtus vasaros iškylų reikmenis. Prieš supakuodami palapinę ir miegmaišius įdėkite į vidų kojinių su įpiltu kačių kraiku.

Kilogramas kačių kraiko sugeria maždaug litrą skysčių. Ne tik vandens, bet ir aliejaus, degalų, dažų. Turėdami tai omenyje galėsite sugalvoti ir daugiau šio produkto panaudojimo būdų. Kad ir įpilti akmenukų į kepsninę, kad nuvarvėję riebalai liepsnomis nešoktų į viršų ir neapdegintų kepamos mėsos.

Tiesa, ne visas kraikas vienodai geras. Jei neturite katės, bet norite išsirinkti tikrai gerą kraiką, rekomenduojame pasikonsultuoti su šiuos gyvūnus auginančiais draugais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius