Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kaip prižiūrėti tvarką drabužių spintoje?

Kai drabužinėje arba spintoje pasidaro itin ankšta, o stalčiuose ieškomą daiktą galima surasti tik viską apvertus aukštyn kojomis, metas imtis generalinio spintos tvarkymo. Net jeigu situacija ir nėra tokia beviltiška, kaip nupasakota, peržiūrėti savo garderobą tikrai nepakenks.
Spinta
Spinta / Photos.com
Temos: 1 Spinta

Pirmas darbas, kurį reikia padaryti pasiryžus susitvarkyti drabužių spintą, iš lentynų viską ištraukti lauk. Išimkite absoliučiai visus daiktus. Tam, kad prie kiekvieno prisiliestumėte bent du kartus: vieną kartą juos ištraukiant, antrą – dedant atgal į lentyną arba metant lauk.

Visus drabužius suskirstykite į keturias dalis: dažniausiai vilkimi, tie, kuriuos apsirengiate kartą per savaitę, kuriuos apsivelkate maždaug kartą per mėnesį ir tie, prie kurių neprisilietėte daugiau nei mėnesį.

Atidžiai peržiūrėkite drabužius iš ketvirtosios kategorijos. Atrinkite sezoninius drabužius, kurių keletą mėnesių tikrai neprireiks. Ir tuos, kuriuos nepriklausomai nuo sezono seniai pamiršote.

Pamirštus drabužius dėkite į dvi krūvas ar dėžes. Vieną pavadinkite „Atiduoti“. Čia dėkite drabužius, kuriais seniai metas atsikratyti, bet vis nekyla ranka. Jei neturite draugų ar giminių, kuriems šie daiktai praverstų, nuneškite juos į labdaros organizacijas arba į specialius konteinerius, į kuriuos galima mesti drabužius, skirtus labdarai. Didesniuose miestuose turėtumėte tokių rasti. Kitą dėžę pavadinkite „Išmesti“ ir meskite daiktus, kurie savo jau atgyveno ir susidėvėjo taip, kad labdarai nebetinkami.

Dabar atkreipkite dėmesį į sezoninius drabužius. Pagalvokite, ar juos paliksite spintoje, ar pernešite į sandėliuką, rūsį ar garažą. Jei po ranka maišosi diržai, skarelės ir kiti aksesuarai, peržiūrėkite ir juos – tikrai nereikalingais atsikratykite. Reikalingiems patogioje vietoje, pvz., ant spintos durų, pritvirtinkite pakabas arba „kišenes“ ir ten sudėliokite visas smulkmenas.

Atgal į lentynas dėkite tuos daiktus, kuriuos nešiojate ne rečiau kaip kartą per mėnesį. Pradėkite nuo tų daiktų, kuriuos ištraukiate rečiausiai – juos sudėkite tolimiausiame lentynos arba spintos kampe. Nekiškite jų į lentyną kaip papuolė, o tvarkingai sulankstykite ar pakabinkite. Netrukus jums šių daiktų prireiks, tad jie turi būti gerai prieinami.

Dabar į lentynas sudėkite tuos drabužius, kurių jums prireikia dažniau. Nepamirškite, kad ir iš jų kas nors gali atsidurti dėžėse „Atiduoti“ arba „Išmesti“.

Paskutinius į spintą sudėkite kasdien vilkimus drabužius. Sudėliokite juos taip, kad būtų po ranka vos prireikus.

Tokią reviziją spintoje atlikite du kartus per metus – taip palengvinsite sau gyvenimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius