Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kvapų magija – stilingo interjero dalis

Kuriant namų interjerą svarbu atsižvelgti ne tik į buto ar namo vidaus estetiką, bet ir į kvapus.
Vonia
Vonia / BFL/Raitis Plauks nuotr.

Prabangaus Londono prekybos centro „Peter Jones“ kvapų ekspertė Kat Silva Lozana tikina, kad per pastaruosius kelerius metus vartotojų poreikiai kvapams nepalyginamai išaugo, kadangi jie pradėjo stengtis, kad jų namai kvepėtų taip pat gerai, kaip ir atrodo. Būtent dėl šios priežasties prabangiame Londono prekybos centre buvo atidaryta specializuota kvapų parduotuvė, kurioje galima rasti kvepiančių stiklainių, žibintų, įvairių žvakių ir kitokių kvapnių interjero detalių.

Šia proga Kat Silva Lozana tinklalapyje belfasttelegraph.co.uk atskleidžia 10 gudrybių, kaip pripildyti namus nuostabių aromatų:

1. Prieškambaryje ar koridoriuje pastatykite kvepalų buteliuką su aromatą skleidžiančiomis lazdelėmis, taip nuostabus aromatas jus ir jūsų svečius pasitiks vos peržengus namų slenkstį. Šios lazdelės ne tik gardžiai kvepės, bet ir papuoš jūsų namus.

2. Savo svetainėje sukurkite raminančią atmosferą įsigydami keletą kvepiančių žvakių. Išdėstykite jas  skirtinguose aukščiuose, pavyzdžiui, ant lentynų, židinio ar ant kavos stalelio. Degančių žvakių liepsnelės ir malonus jų skleidžiamas aromatas šiam kambariui suteiks nepaprasto jaukumo.

3. Jeigu namuose norite susikurti unikalų aromatą, pabandykite suderinti du ar tris skirtingus kvapus. Pasirinkite tokius, kurie papildytų vienas kitą, pavyzdžiui, žemiškus muskuso ir medienos kvapus pagyvinkite egzotiškų prieskonių aromatais.

4. Jeigu norite, kad vonios kambariuose nuolatos būtų malonus kvapas, laikykite juose automatinius oro gaiviklius, kurie į aplinką reguliariai skleis jūsų pamėgtą aromatą.

5. Naujoves mėgstantiems žmonėms tikru atradimu taps kvepiančios, iš spalvingo audinio pasiūtos įvairių rūšių gėlės. Jos, papurkštos namams skirtais kvepalais, gaivų kvapą į aplinką skleis bent keletą dienų, be to, puikiai atrodys bet kuriame kambaryje. Šios gėlės – nuo orchidėjų vazonėliuose iki aukštų lelijų vazose – tai nauja senojo „pot puorri“ interpretacija, pasižyminti dekoratyvumu ir universalumu.

Artėjant Kalėdoms tarp žvakių pabarstykite džiovintų uogų, padėkite keletą kankorėžių ar eglės šakelių. Taip susikursite puikią šventinę dekoraciją.

6. Jeigu šiltomis vasaros popietėmis mėgstate valgyti lauke, pastatykite kelis žibintus su kvepiančiomis žvakutėmis. Šios mažos ugnelės aplinkai suteiks jaukumo ir skleis subtilų aromatą.

7. Kvapniosios lazdelės puikiai tiks ir virtuvėje, jos gan efektyviai naikina įvairius maisto kvapus. Negana to, išėję iš virtuvės, galėsite sau ramiai valgyti, negalvodami apie tai, ar užpūtėte žvakę.

8. Norėdami išsirinkti tinkamiausią ir jums labiausiai patinkantį aromatą, stenkitės išbandyti kuo daugiau kvapų. Jei norite atsipalaiduoti, uždekite levandų kvapo žvakę, įsigykite jazminų aromato gaiviklį ar kvapiąsias lazdeles.

9. Jeigu namuose turite židinį, žvakėmis išpuoškite jo atbrailą. Degančių žvakių liepsna taps pagrindiniu kambario akcentu, į kurį nukryps visų svečių akys. Na, o artėjant didžiausiai metų šventei – Kalėdoms – tarp žvakių pabarstykite džiovintų uogų, padėkite keletą kankorėžių ar eglės šakelių. Taip susikursite puikią šventinę dekoraciją.

10. Jeigu norite, kad jūsų svetainė atrodytų stilingai, ant įvairių paviršių išdėliokite tos pačios spalvos žvakes. Tik pasistenkite, kad šios žvakės būtų skirtingų aukščių ir formų, taip išvengsite formaliai atrodančios kompozicijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius