Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Patarimai: actas žada švarius ir minkštus skalbinius

Paprastas baltasis actas – nebrangus ir ekologiškas produktas, galintis sėkmingai pakeisti įvairius skalbimo chemikalus. Jis balina, paryškina audinių spalvas, panaikina nemalonius kvapus. Pasidėkite buteliuką greta skalbimo priemonių ir drabužiai visuomet atrodys puikiai.
Nešvarūs skalbiniai
Nešvarūs skalbiniai / Photos.com
Temos: 2 Actas Apykaklė

Actą galima naudoti vietoje pramoninio skalbinių minkštiklio. Įpilkite pusę stiklinės į skalavimo skirsnį skalbimo mašinoje ir actas padės pašalinti skalbiklio liekanas iš audinių. Drabužiai nuo to taps minkštesni. Dar vienas tokio skalavimo efektas turėtų patikti alergiškiems žmonėms – geriau išskalauti skalbikliai nedirgins odos. Be to, kai kurie pramoniniai skalbikliai audinius daro ne tokius atsparius ugniai. Actas tokios savybės neturi.

Pildami acto į skalbyklę suminkštinsite vandenį. Tai padės kitiems jūsų naudojamiems skalbikliams geriau išplauti  nešvarumus.

Skalbiant baltus audinius actas veiks kaip natūralus baliklis. Acte esanti rūgštis nėra labai agresyvi, tad medžiagai nepakenks, tačiau jos užtenka neutralizuoti šarmines skalbiklių liekanas. Pilkite pusę stiklinės acto į skalavimo skirsnį ir išskalbtų drabužių spalvos išliks ryškios.

Norėdami sugrąžinti baltų medvilninių drabužių ryškumą įpilkite stiklinę acto į karšto vandens vonelę ir pamerkę audinius palikite juos per naktį. Po to skalbkite pagal nurodymus ant etiketės.

Prieš skalbiant marškinius ar marškinėlius rekomenduojama acto užpilti ant stipriausiai prakaituojančių vietų: pažastų ir apykaklės. Actas padės atsikratyti nemalonaus kvapo, o medžiagą saugos nuo pageltonavimo.

Skalbiant drabužius supilta pusė stiklinės acto apsaugos audinius nuo limpančių pūkų gumuliukų bei gyvūnų plaukų.

Actas padės panaikinti nemalonų užsistovėjusios drėgmės kvapą iš rankšluoščių ar kitų skalbinių. Jei turite skalbimo mašiną su dviejų plovimų funkcija, skalbdami pirmą kartą įpilkite maždaug pusę litro acto ir nustatykite aukštą vandens temperatūrą. Antras skalbimo ciklas turėtų būti su įprastais skalbikliais. Be to, skalbiant drabužius naudojamas actas panaikina ir nemalonų rūkalų kvapą. Jei tabako kvapus reikia panaikinti iš neskalbiamų drabužių, įpilkite stiklinę acto į dušo kabinoje padėtą vonelę su karštu vandeniu. Pakabinkite virš garuojančio indo nemaloniu kvapu persigėrusius drabužius.

Papildomas acto naudojimo skalbiant drabužius efektas – švaresnė skalbimo mašina. Actas padeda išsivalyti skalbiklių liekanas ir vandens nuosėdas nuo vidinių skalbyklės dalių. Kad efektas būtų stipresnis, kas tris mėnesius pilkite stiklinę acto į skalbyklės būgną ir įjunkite virinimo programą.

Acto privalumais galite pasinaudoti ir valydami užkalkėjusį lygintuvą. Įpilkite baltojo acto į vandens rezervuarą, tuomet įjunkite lygintuvą ir keletai minučių įjunkite garinimo funkciją. Po to išlyginkite keletą senų, jau nebenaudojamų drabužių. Galiausiai leiskite lygintuvui atvėsi ir praplaukite rezervuarą šaltu vandeniu.

Norėdami nuvalyti ant lygintuvo pado susidariusias degimo žymes, šveiskite jas pašildytu valgomosios druskos ir acto mišiniu. Po to nuvalykite stipriame ascte sudrėkinta šluoste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius