Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Patarimai: kaip kovoti su nemaloniais kvapais?

Blogi kvapai namuose nesukuria malonaus įspūdžio svečiams ir verčia nepatogiai jaustis šeimininkus. Keletas patarimų, kaip paprastomis priemonėmis sugrąžinti namams ir daiktams gaivumą.
Česnaku, svogūnu ar žuvimi persismelkusią medinę pjaustymo lentelę užpilkite actu, pora minučių palaikykite ir nuplaukite.
Česnaku, svogūnu ar žuvimi persismelkusią medinę pjaustymo lentelę užpilkite actu, pora minučių palaikykite ir nuplaukite. / 123rf.com nuotr.

Plastikiniai indai turi savybę sugerti blogus kvapus, kurių nesugeba panaikinti net ir kruopštus plovimas. Pabandykite juos ištepti sodos ir vandens košele, palikti nakčiai, o ryte gerai išskalauti.

Vonios ar virtuvės kriauklėje atsiradusį nemalonų kvapą naikinkite tokiu būdu: į nuotekų angą įpilkite pusę stiklinės vandens, tada supilkite stiklinę acto. Leiskite šiam mišiniui atlikti savo darbą, tada bent pusei minutės paleiskite šalto vandens srovę. Nemalonus kvapas ypač dažnai atsiranda rečiau naudojamose kriauklėse.

Česnaku, svogūnu ar žuvimi persismelkusią medinę pjaustymo lentelę užpilkite actu, kelias minutes palaikykite ir nuplaukite. Actu galima nuvalyti ir šiais kvapais persigėrusias rankas. Rankoms plauti taip pat tiks burnos skalavimo skystis arba dantų pasta.

Pasigaminkite naminio dezodoranto. Užkaiskite puodą, į jį įmeskite citrinos, apelsino ar greipfurto skiltelių su odelėmis, įmeskite cinamono lazdelę ir pavirkite ant mažos ugnies. Kvapą galima paįvairinti ir gvazdikėliais, kvapniaisiais pipirais, mėta. Po namus pasklis malonus, jūsų pačių sukurtas aromatas.     

Užlašinkite citrinos ar apelsinų esencijos ant vatos gumulėlio ir įdėkite jį į dėžutę su skylutėmis. Tokias kvapnias dėžutes galite išdėlioti spintoje, lentynose, netgi automobilyje.

Katės kraiko dėžutę laikas nuo laiko išplaukite su actu. Perliekite ją vandeniu, tada įpilkite 1-1,5 cm acto, palaikykite jį 20 minučių ir perskalaukite šaltu vandeniu. Actas neutralizuos amoniako kvapą.

Šliūktelėkite acto į vandenį, kuriame maudote šunį ir specifinis šuns kvapas išnyks.

Rūkalų kvapas dings, jei į peleninę įbersite šaukštelį sodos, arba rūkalais persismelkusiuose kambariuose padėsite puodelį su actu.    

Jei tualete rasite vietos indeliui su soda, ji sugers kvapus.

Įdėkite sodos maišelį į batus, palaikykite per naktį ir prakaito kvapo nebeliks.

Po maisto gaminimo, ypač kepant žuvį, namuose pasklinda ne pats maloniausias kvapas. Jį sunaikinti galima kavos pupelėmis arba cinamonu. Įberkite pupelių ar cinamono į dubenį, keletą minučių palaikykite ant šiltos viryklės ir nepageidautinas kvapas dings.

Suteikti kambario orui galima ir paprasčiausiu būdu. Paimkite purkštuvą, įpilkite į jį vandens ir cirtinų sulčių, suplakite ir išpurkškite namus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius