Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Praktiški patarimai: kuo dar naudingas šaldytuvas?

Šaldytuvas – nepamainomas daiktas namuose. Tačiau be savo tiesioginės funkcijos – maisto saugyklos – jis gali pasitarnauti sprendžiant kai kurias buities problemas.
Šaldytuvas gali ne tik padėti ilgiau išsaugoti šviežius produktus, bet ir išspręsti kai kurias smulkias buities problemas.
Šaldytuvas gali ne tik padėti ilgiau išsaugoti šviežius produktus, bet ir išspręsti kai kurias smulkias buities problemas. / 123rf.com nuotr.

Žvakės degs ilgiau

Prieš uždegdami žvakes įkiškite jas porai valandų į šaldymo kamerą – jos degs ilgiau. Tokiu būdu galima atgaivinti ir nudegusias žvakes – kameroje pabuvęs apibėgęs vaškas tvarkingai nusilups ir žvakės vėl atgaus „prekinę išvaizdą“.

Pagalba sulipusioms nuotraukoms

Kiekvienuose namuose vis dar yra popierinių nuotraukų albumas. Gerai, jei fotografijos tvarkingai suguldytos į atskirus skyrelius, tačiau dažnai jos guli krūvelėje, kurioje ima ir prilimpa viena prie kitos. Taigi bandant atplėšti vieną nuo kitos dingsta ir nuotraukos dalis. Palaikykite nuotraukas šaldymo kameroje bent pusvalandį, tada išimkite ir atsargiai pabandykite jas atskirti peiliu. Jei šis metodas iš karto nesuveikė, pašaldykite fotografijas dar pusvalandį.

Dings nemalonūs kvapai 

Iš palėpės ištraukta knyga dvelkia pelėsiu, o maišelis persismelkė žuvimi? Dėkite juos į šaldiklį ir per naktį pašaldykite. Kitą dieną daiktus išsitrauksite kaip naujus.

Guma ant drabužių – ne bėda

Prie drabužių prilipusi kramtomoji guma dažnai sukelia didesnį galvos skausmą nei dėmės. Jei ištiko toks nemalonumas, nesijaudinkite, kiškite gumą „pagavusį“ drabužį į šaldiklį, palaikykite jį ten keletą valandų, tuomet ištraukite ir peiliu nugramdykite gumą. Likusi dėmė nesunkiai išsiplaus. Tokiu būdu galima pašalinti ir vaško dėmes.

Ilgesnis pėdkelnių gyvenimas

Pėdkelnės tarnaus ilgiau, jei keletą valandų jas pašaldysite. Tiesa, jei nenorite peršalti, iš šaldiklio ištrauktas kojines palikite sušilti.

Maišelių po akimis neliks

Raskite vietos šaldiklyje dviem arbatiniams šaukšteliams. Kai po akimis atsiras išdavikiškos nuovargio žymės, traukite šaukštelius lauk ir pridėkite juos prie paakių keliolikai sekundžių. Šaltis pagreitins kraujagyslių susitraukimą ir patinimas dings.

Kosmetika galios ilgiau

Kremus, losjonus, šveitiklius laikykite šaldytuve. Žema temperatūra apsaugos kosmetiką nuo bakterijų susidarymo ir pailgins galiojimo laiką. Jeigu baiminatės, kad ant lūpdažio atsirado gąsdinančių bakterijų, porai valandų palikite jį šaldymo kameroje.

Aromatinga kava

Jei kava jūsų namuose ilgiau nei savaitę neužsibūna, ją galima laikyti ir spintelėje, jei ilgiau – saugokite ją šaldytuve. Jei nusipirkote kavos pupelių ilgesniam laikui, užšaldykite jas. Šaltis padės išlaikyti skonio vientisumą ir aromatą, taigi galėsite nuolat mėgautis kvapnia kava. Iš šaldiklio ištrauktas pupeles galima malti iš karto, nelaukiant, kol jos atšils.

Šviežesnė duona

Jeigu norite apsaugoti duoną nuo pelėsio ir ilgiau išlaikyti ją šviežią, laikykite ją ne duoninėje, o maišeliuose šaldytuve. Jei namuose atsirado duonos perteklius, dėkite ją į plastikinį maišelį ir saugokite šaldiklyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius