-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

9 alternatyvos įprastam Kalėdų vakarėliui

Iškilminga (bent) 12 patiekalų vakarienė, po kurios – žaidimai ir dovanų keitimasis. Tai – įprastas scenarijus, pagal kurį šeimos, draugai ar bendradarbiai mini didžiausią žiemos šventę. O galbūt šiemet norėtųsi ko nors kito? „Rappler“ siųlo keletą kitokių variantų, kaip su artimaisiais sutikti Kalėdas tebeišlaikant bendrystės ir dalijimosi nuotaiką.
O jeigu šiemet pasakytumėte „ne“ įprastoms Kūčioms ir Kalėdoms?
O jeigu šiemet pasakytumėte „ne“ įprastoms Kūčioms ir Kalėdoms? / 123rf.com nuotr.

1. Leiskitės į kalėdinę kelionę

Šokite kartu su draugais į mašiną, pasiimkite kalėdinių užkandžių, nepamirškite kalėdinės muzikos kompaktinio disko, šventinio gėrimo bagažinėje ir leiskitės kelyn. Išvykite iš miesto – kur nors, kur atsiveria nuostabus vaizdas, naujos vietovės ar tiesiog kur jus aplankys nuostabūs prisiminimai. Pasitikite saulę kalėdų rytą su fantastišku vaizdu, garuojančiu karštu vynu iš termoso ir šventinės muzikos, skambančios per automobilio kolonėles.

2. Suorganizuokite kalėdinių filmų maratoną

Užtraukite užuolaidas, sukraukite visas jūsų ir kaimynų namuose esančias pagalves ir antklodes ant grindų, jaukiai įsisukite prieš televizoriaus ekraną ir praleiskite vakarą žiūrėdami klasikinius žiemos švenčių filmus – tesugrįžta vaikystės prisiminimai su senais animaciniais filmukais, „Vienu namuose“, „Nuostabiu gyvenimu“ ir begale kitų.

3. Dovanų rinkimas kitaip

Dovanų rinkimą laikote kančia? Suraskite bendraminčių ir suplanuokite bendrą dovanų pirkimą. Kad būtų dar linksmiau, išsirinkite vieną prekybos centrą ar parduotuvę (knygų gerbėjai – knygyną, madistai – drabužių parduotuvę), nustatykite laiko ir pinigų limitą, ir leiskitės į dovanų kiekvienam grupės nariui paieškas.

Laikui pasibaigus visi turi susitikti sutartoje vietoje (prie prekybos centro eglutės ar restorane) ir pasikeisti dovanomis. Galite susigalvoti ir specifinių užduočių – dovanos privalo būti juokingos, pūkuotos, raudonos, iš praėjusio amžiaus. Tiks bet kuri beprotiška idėja!

4. Surenkite vakarėlį kam nors kitam

Tiek daug žmonių negali sau leisti švęsti Kalėdų, o koks geriausias būdas paminėti krikščionišką šventę nei laimės suteikimas kitiems?

Su draugais ar bendradarbiais pasirinkite senelių, vaikų ar slaugos namus, ir jiems suplanuokite tokį kalėdinį vakarėlį, kad niekada nepamirštų. Pasiskirstykite, kas bus atsakingas už maistą, muziką, žaidimus, renginio vedimą, dovanas ir pan.

Nors ir patys neparsinešite maišų su dovanomis, namo grįšite su jausmu, kad pavertėte kitus žmones laimingais. Argi tai ne geriausia dovana?

5. Meskite kalėdinio maisto iššūkį

Suorganizuokite kalėdinių patiekalų konkursą – pažiūrėkite, kas sugebės iškepti skaniausius sausainius, paruošti įdomiausią silkės patiekalą ar pagal senolės receptą padarys netikėčiausią kisielių. Susirinkite vieno iš jūsų namuose (tikriausiai to, kurio virtuvė didžiausia...), pasiskirstykite komandomis, užsijuoskite prijuostes ir pirmyn – teprasideda varžybos.

Kai visų patiekalai jau bus pagaminti, ragaukite juos visus ir patys spręskite (arba iš anksto paskirtas žmogus), kam labiausiai pasisekė.

6. Eikite giedoti kalėdinių giesmių

Nors Lietuvoje kalėdinių giesmių giedojimas nėra populiarus, kodėl gi to nepradėjus jums su draugais? Surenkite pasirodymą kaimynams, ligoninėje ar tiesiog gatvėje. Tikriausiai būtų gerai, kad prieš tokį renginį skirtume bent kelis vakarus repeticijoms...

7. Keliaukite į pramogų parką

Kur galite labiau pasilinksminti, nei atrakcionuose, kalėdinėse mugėse, pramogų centruose? Ramiai prie kalėdinio stalo pasėdėti galėsite ir kai būsite seneliai – tebūnie šįkart šventė skirta linksmybėms iki paryčių (arba kol darbuotojai paprašys išeiti...). Tik iš pradžių pasidomėkite, kurios vietos šventinėmis dienomis lauks lankytojų!

8. Visą dieną gaminkite rankdarbius ir dovanas

Juk kiekvienas iš mūsų turi bent mažulytę menininko gyslelę. Šiemet patys tapkite Kalėdų Senio pagalbininkais ir užsiimkite rankų darbo dovanų gamyba.

Pasirūpinkite visomis būtiniausiomis priemonėmis, projektų pavyzdžiais ir kalėdine muzika. Darykite užrašų knygutes, siūkite pirštines virtuvei, kalkite lesyklas, kurkite nuotraukų rėmelius, žymeklius knygoms ar paprasčiausiai siuvinėkite – leiskite pasireikšti jūsų vidiniam kūrėjui.

Tokio vakaro pabaigoje dovanas galite dovanoti vieni kitiems ar surinkę jas kitą dieną nuvežti į vaikų namus.

9. Suorganizuokite vakarėlį pagal kitų šalių kalėdinius papročius

Jeigu turite laiko ir lėšų – puiki dovana visai draugų kompanijai ar šeimai būtų Kalėdos svetur (idealiausia – ne kaimyninėje šalyje, o kitoje kultūroje). Tačiau jeigu kišenė neleidžia įšokti į lėktuvą ir palikti snieguotą žiemą Lietuvoje, pasitelkite fantaziją. Pasidomėkite, kaip Kalėdos švenčiamos, pavyzdžiui, Filipinuose ar Afrikos šalyse. Išmokite, kaip kita kalba vadinamas Kalėdų Senis, eglė, kokios būna tradicinės dovanos ir įprastas maistas, ir užsienio valstybės nuotaiką sukurkite namuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius