-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką daryti, kad kalėdinės dovanos nekeltų galvos skausmo

Dovana – itin asmeniškas dalykas. Todėl įvairių apklausų rezultatai, teigiantys, kad trečdalis žmonių yra gavę nereikalingų ar nepatinkančių kalėdinių dovanų, neturėtų stebinti. Vyrui laisvų rankų įranga galbūt pasirodytų itin džiuginantis daiktas, tačiau padovanota žmonai – turbūt ir pykčių namuose sukeltų.
Dovanos
Dovanos / Fotolia nuotr.

Ir vis dėlto kasmet ieškome jų – tokių, kurias išpakavusio mums brangaus žmogaus veidą nušviestų šypsena. Rasti tokią dovaną išties nesudėtinga – nebūtina remtis tyrimais, sufleruojančiais, ką pirkti – atlikite tyrimą patys.

Skirkite laiko stebėjimui

Pasak psichologų, viskas, ko reikia norint išrinkti tinkamą dovaną – kurį laiką stebėti žmogų. Spėlioti, kas galėtų patikti, ar, dar blogiau, manyti, jog tai, kas patinka jums, patiks ir kitam, yra klaidinga. Verčiau atkreipkite dėmesį į tai, ką sau perka artimas žmogus, kokio pobūdžio daiktus jis mėgsta, kokiais dalykais domisi. Jei tokiam stebėjimui neturite sąlygų – apie dovanų idėjas visada galite pasiteirauti draugų ar giminių.

Tokiu būdu rinkdami dovaną išvengsite bereikalingo vaikščiojimo po parduotuves ir, be abejo, sumažinsite neplanuotų išlaidų riziką. Kalėdos gal ir nėra pats tinkamiausiais metas taupyti, tačiau prisiminkite, kad pirkti dovanas paskutinę minutę – prabangus įprotis. O rezultatas, deja, ne visada būna geriausias.

Išeitis skubantiesiems

Sakysite, tokiam „tyrimui“ – šaukštai jau po pietų, reikia kažko greitai ir kad būtų patikima? Populiariausia išeitis tokiu atveju – dovanų čekiai, tokios dovanos, kaip rodo apklausos, šiais metais norėtų dauguma. Lietuviai nėra išimtis, mat finansinė padėtis visame pasaulyje verčia vis daugiau žmonių labiausiai vertinti ir džiaugtis praktiškomis dovanomis. Kokiose srityse jų ieškoti?

Aukso viduriuku tarp kruopščiai apgalvotos dovanos ir universalaus dovanų čekio gali tapti laisvalaikio, įvairių kursų ir pramogų kuponai. Tiesa, ir tokiu atveju reikėtų atsižvelgti į kupono adresato pomėgius – kad bijančiam aukščio netektų šuolis parašiutu, o nemėgstančiam saldumynų – šokolado fondiu degustacija.

Naudinga apsvarstyti ir dovanas, kurios susijusios su kiekvienam svarbiomis gyvenimo sritimis, pavyzdžiui, sveikata. „Camelia“ vaistininkė Kristina Gabriūnaitė pastebi, kad iš tikrųjų prieš šventes į vaistines užsuka nemažai žmonių dairydamiesi ne tik vaistų, bet ir dovanų. 

Nederėtų pamiršti, jog sveikata – tai ne tik stiprus ir gražus kūnas, bet ir sveika dvasia. Taigi vaistine sielai gali tapti ir knygynas, ir muzikos įrašų parduotuvė, ir keramikos kursai. Išbandykite tokį dovanų rinkinį – galbūt jis taps receptu, į gera pakeisiančiu kitų metų kalėdinių dovanų statistiką?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius