Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalėdinių dovanų idėjos: šiltos, išradingos ir iš visos širdies

Žiemos šventės jau daugybę metų neatsiejamos nuo kalėdinio apsipirkimo, dovanų paieškų ir noro nudžiuginti brangius žmones. Meilės įrodinėti daiktais nebūtina, bet dovanoti, kaip ir sulaukti dovanų – smagu.
Pačių užaugintos prieskoninės žolelės visada teiks džiaugsmo gaminant.
Pačių užaugintos prieskoninės žolelės visada teiks džiaugsmo gaminant. / 123rf.com nuotr.

Deja, kartais pritrūksta laiko rasti tinkamą dovaną, kartais nepakanka vaizduotės arba tiesiog nueinama lengviausiu keliu – atliekama pareiga, o džiaugsmo kiek bus, tiek.

Pabandykite pradėti rūpintis artimais ir mylimais žmonėmis iš anksto ir užuot leidę pinigus niekučiams, įteikite tikrą dovaną, kuri džiaugsmo suteiks ir jums, ir kitiems.

Tik nesuklyskite – džiaugsmas visai nepriklauso nuo dovanos brangumo. Svarbiausia, kad ją kurdami ar pirkdami galvotumėte būtent apie tą žmogų, kuriam ji skirta, o šventės akimirką tinkamai ir su geru žodžiu įteiktumėte.

Yra daugybė būdų įtikti jūsų mylimiesiems, draugams ar vaikams. Štai keletas neįprastų dovanų idėjų.

1. Dovanokite sėklas. Tokia dovana gražiuose indeliuose tiks papuošti virtuvę, sukurti „palangės sodelį“, juolab kad dabar gaminti mėgsta ir vyrai, o pačių užaugintos prieskoninės žolelės visada teiks džiaugsmo gaminant. Augalus auginti patiks ir vaikams, o žiemą žaliuojanti gyvybė praskaidrins niūrumą už lango.

2. Iš kojinės sukurkite lėlę. Prisiūkite sagas, kurios bus akimis, iš siūlų pagaminkite plaukus ir nudžiuginkite vaikus „gyvu“ spektakliu. Tėvai vaikams gali padovanoti net mažytį pasirodymą pagal kurios nors pasakos motyvus. Jei istorija bus šmaikšti, toks užsiėmimas tiks ir draugų būryje.

3. Sukurkite maisto ar pramogų meniu. Sudarykite įvairių užsiėmimų ir patiekalų sąrašą. Tarkime, jūsų meniu gali sudaryti kalendorius ir pietų ar vakarienės variantai. Pavyzdžiui, Azijos dvelksmas, Tailando aistra ir Meksikos fiesta.   Dovaną gavęs žmogus galės pasirinkti, kokiais pietumis norėtų pasilepinti. Svarbiausia – gražiai pateikite savąjį meniu, o jame gali būti tiek intymūs pasiūlymai, tiek mėnesio kino premjeros ar artėjantys koncertai.

4. Draugystės arba norų apyrankė. Šis tarp jaunimo populiarus dėmesio ženklas ypač mėgstamas Vakarų Europoje. Apyrankės gali būti kuo įvairiausios – nuo keleto susuktų siūlų iki sudėtingų pynių. Užrišdami ją liepkite sugalvoti norą, o kai  apyrankė nutrūks, troškimas išsipildys.

5. Vaišinkite sausainiais ir kepiniais. Sukurti įdomų skanėstą padės įvairios kepimo formos – „berniukai sausainiukai“ iš filmo „Šrekas“, apvalūs medaliai, varpeliai.  Sausainius galite rišti ant juostelių ir kabinti ant eglutės ar dovanoti kiekvienam namų svečiui. Rinkitės mėgstamą skonį – imbierinius, su aguonomis, sviestinius, o eidami į draugo namus galite pasigaminti ir pyragą.

6. Nebrangios dovanos-pokštai. Jos praskaidrins kompanijos, bičiulio ar giminaičio nuotaiką. Dovanos variantai: dirbtinis sniegas, kurį galite pasigaminti indelyje ant stalo, gėrimo skardinė su atkeliamu dangčiu – ją galima naudoti kaip seifą, girlianda, kurios lempučių viduje saldainiai, pripučiamas keptas kalakutas ar net briedžio kostiumas draugo automobiliui. Internete tokių nepiktų juokų daugybė, nemažai jų galima rasti puslapyje stupid.com.

7. Dovanos, atitinkančios pomėgius. Rasti tinkamą dovaną bus lengviau, jei prisiminsite, kas patinka žmogui, kuriam ją teiksite. Pavyzdžiui, iš proto dėl šuniukų einančiai draugei ar sūnėnui galite įteikti minkštutį kviečių prikimštą šunelį, kuris prireikus virs malonia paliesti šildykle. Turite draugą, pamišusį dėl „Facebooko“? Padovanokite tai, ko jis visuomet troško – ženklą „nepatinka“. Puslapyje needapresent.com už 11.99 svarų sterlingų (apie 48 Lt) galite nupirkti antspaudus, kuriais jis viską pasaulyje galės pažymėti „patinka“ arba „nepatinka“.

Sukurkite piešinį lipdydami plytelės gabalėlius ar stikliukus.

8. Dekupažo dirbiniai, rankų darbo žvakės ar muilas. Visuomet miela gauti rankdarbį, į kurį įdėta dalelė širdies. Turintys daugiau laisvo laiko gali pradžiuginti svarbius žmonės kurdami unikalias namų puošmenas. Pasirinkite mėgstamą užsiėmimą – virti muilą nesunku, kaip ir išlydžius parafiną ar žvakių vašką sukurti naują vaškinį šedevrą. Tereikia internete įvesti frazes „Rankų darbo muilas“, „Kaip pagaminti žvakę“ ar „Dekupažas“, ir šimtai idėjų pažirs kaip iš gausybės rago.

9. Pasiūlymas išmaniųjų telefonų „iPhone“ turėtojams. Mėgstantys fotografuoti telefonu per šias Kalėdas bičiuliams ir artimiesiems gali atsiųsti pagal savo pačių nuotraukas sukurtus magnetukus. Tam tereikia turėti telefono programėlę „Instagram“. Ja padarytas nuotraukas puslapyje stickygram.com galima paversti maždaug tokio pat dydžio magnetais, kaip kad telefone matomos fotografijos. Už 14,99 JAV dolerio (apie 39 Lt) tiesiai į jūsų namus bus nemokamai pristatyti 9 magnetukai pagal pasirinktus kadrus.

10. Skanėstai stiklainyje. Fetos sūris su alyvuogių aliejumi, kaparėliais ir truputis aitriųjų paprikų, močiutės aviečių uogienė su dailiu dangteliu, namų gamybos paštetas su lašeliu brendžio... Raskite skanų receptą ir „paslėpkite“ jį stiklainėlyje, o šį įteikite bičiuliui gurmanui.

11. Tyrinėtojų ir kūrėjų daikčiukai. Nuo tamsoje šviečiančio Marso purvo iki viso žvaigždyno ant kambario lubų. Tokias dovanas pasaulį pažinti norintiems vaikams ir suaugusiems siūlo pasaulyje garsaus televizijos kanalo „Discovery“ parduotuvė internete store.discovery.com. O kur dar įvairiausi konstruktoriai, chemikų rinkiniai, ledo ir ugnies vulkanai ir net kristalų plantacijos.

12.  Margaspalvė mozaika. Sukurkite piešinį lipdydami plytelės gabalėlius ar stikliukus. Pasiieškokite, galbūt po remonto turite namuose nereikalingų plytelelių. Jei pavyktų rasti ir spalvotų butelių, galite sukurti tikrą šedevrą. Ant keraminės plytelės karštais klijais suklijuokite savo mozaiką, kuri tiks papuošti sodo namelį ar mėgstamos bičiulių susibūrimų vietos sienas.

13.  Daiktai namams. Internete gausu tinklalapių, kuriuose galima rasti įdomių namų dekoro dalykėlių. Išties žavių daiktų gausu svetainėje uncommongoods.com. Pavyzdžiui, čia parduodamos vyno taurės, kurių kojelės puoštos spalvoto smėlio laikrodžiais, rankų darbo stikliniai eglutės burbulai, kilnojamas stalo teniso rinkinys ir net rinkinys, skirtas mažųjų japoniškų medžių – bonsų – giraitei auginti. Įspūdingai atrodo ir puikiai Kalėdoms tiks žvakių „šešėlių projektoriai“, į kuriuos įdėjus aliejinę žvakutę ant sienos matysite nuostabų medžio ar gėlės šešėlį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius