Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalėdinių dovanų pakavimas: penki patarimai

Pabaigus dovanų paieškas, pagaliau galima lengviau atsipūsti. Beliko tik dailiai jas supakuoti ir, paslėpus į tolimiausius spintos kampus, laukti artėjančių švenčių. Sutikite, išradingai supakuota dovana ne tik traukia akį. Atradę trupinėlį laisvo laiko, įdėję kruopštaus darbo ir šilumos, dovanos adresatui leisite pasijusti išties ypatingam ir svarbiam.
Kūrybinio proceso eiga
Kūrybinio proceso eiga / 15min.lt skaitytojos Gabrielės nuotr.

1. Be ko neapsieisite. Artėjant dovanų pakavimo metui, pasitikrinkite, ar jūsų namuose netrūksta būtinųjų priemonių. Pasikartojame: spalvotas ir vienspalvis pakavimo popierius, popieriniai maišeliai, skaidrus celofanas, žirklės, lipni juosta, kartonas, virvutės, kaspinai, juostos ir kitos rišimo priemonės.

2. Kaip pakuoti nedėkingos formos dovanas. Kvadratinę ar apvalią dovaną supakuosite be didelio vargo, tačiau kitokių formų pirkiniai gali sukelti keblumų. Tokiais atvejais labai praverčia maišeliai ar dėžutės, bet yra ir kitokių išeičių. Pavyzdžiui, padėkite dovaną ant kieto pagrindo (kartono gabalėlio), apgaubkite skaidriu celofanu, suimkite jo kraštus viršuje ir suriškite spalvota juostele, rafija arba puošniu kaspinu. P. S.: Jei tokią dovaną sudaro vonios reikmenys, vietoj kartono pagrindo galite panaudoti sulankstytą smagų rankšluostį.

3. Išeitis paskutinei minutei. Rytoj išauš Kalėdų rytas, o jūs net pakavimo popieriaus nespėjote nusipirkti... Ramybės, tiktai ramybės, kaip pasakytų Karlsonas. Dovanų pakavimo popierių jums gali atstoti senas laikraštis, spalvoto žurnalo puslapiai arba atlikęs medžiagos gabalėlis, kurį, pasitelkę fantaziją, išradingai papuošite sagomis.

4. Dovanas pagyvinančios detalės. Mažos smulkmenos padės sudėlioti paskutinius akcentus! Ant spalvoto popieriaus priklijuotos popierinės snaigės, prie surišimo juostelės pritvirtintas kankorėžis, gilė arba sidabriniais dažais nupurkšta eglės šakelė, ant dovaną juosiančio kaspino įsitaisę segtukai su briedžiais bei saldainiai – paprastų detalių dėka galite išrasti daugybę įdomių variantų.

5. Išliekamoji vertė. Pakavimo popierius gali tapti ir lygiaverte dovanos dalimi. Vienspalvį popierių aprašinėkite šmaikščiais užrašais, apklijuokite iškarpomis iš vaikiškų žurnalų arba nespalvotomis nuotraukomis. Galite būti tikri, kad šis įpakavimas žmogui paliks ne mažesnį įspūdį nei dovanos turinys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius