-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

D.Ibelhauptaitė save vadina prastu Kalėdų Seneliu

Vos paklausta apie kalėdines dovanas, režisierė Dalia Ibelhauptaitė išpyškino: „Aš esu blogiausias pašnekovas Kalėdų klausimais, nes aš jų, atvirai sakant, nekenčiu.“ Tiesa, ji tuoj pat paaiškino, kad svetimos tik dabartinės, komercializuotos šventės, o tikros Kalėdos yra kažkas gilaus ir dvasingo.
Dalia Ibelhauptaitė
Dalia Ibelhauptaitė / Rūtos Jankauskaitės nuotr.

Moteris piktinosi, kad šiomis dienomis šventės tarsi konkursas – kas kam nupirks geresnę dovaną. „Kalėdų dovanų su vyru neperkame. Nebent tada, kai kur nors einame ir žinome, kad jei nieko nenunešim, atrodysim keistai arba žmonės supyks“, – juokdamasi sakė režisierė.

D.Ibelhauptaitė tikino dovanų nerenkanti. „Jei sakyčiau, kad vaikščioju ir renku Kalėdų dovanas, meluočiau. Mane labiausiai nervina, kad neretai žmonės pridovanoja visokio šlamšto, kurio vėliau dovanų gavėjai neturi kur dėti. Tas vajus, kad ką nors reikia pirkti, man keistas. Jei nori žmogui duoti dovaną, gali tą padaryti bet kada ir, manau, jokios progos nereikia“, – tvirtino ji. Savo vyrui Dexteriui Fletcheriui režisierė tikino nuperkanti dovaną, tačiau tai būna jųdviejų abipusė dovana – kelionė.

Paklausta, ką apsidžiaugtų gavusi pati, D.Ibelhauptaitė tikino mėgstanti egzotiką. „Man labiausiai patinka tokios dovanos, kurių nenusipirkčiau. Smagu gauti ir knygą ar kitą daiktą, iš kurio gali sužinoti ką nors, ko nežinai. Man patinka egzotiški papuošalai, kokių pats negautum, nes jie iš kažkur atvežti. Su jais tarsi atsiveria kitas pasaulis. Kita vertus, gyvenime dovanų nesitikiu, nes man pats gyvenimas ir mano draugai yra geriausia dovana“, – šypsojosi režisierė, nesureikšminanti materialių dalykų. Jos teigimu, kartais dovana, kuri yra visai maža ir nieko nekainuoja, kur kas brangesnė už išties brangų daiktą. „Per Kalėdas dovanos turi būti dovanojamos vaikams“, – savo požiūrį išreiškė D.Ibelhauptaitė.

Ji juokėsi, kad gal jos toks „tamsus“ požiūris dėl to, kad pati daug metų neturi tradicinių Kalėdų – jas praleidžia keliaudama. „Pavyzdžiui, Dexteriui geriausios Kalėdos buvo Indijoje. Mes važiavome autobusu 17 valandų ir jis visą kelią bumbėjo, kad jei būtų Anglijoje, valgytų kalakutą ir bulvytes, morkytes...  Vėliau išlipęs pakelėje valgė kažkokį karštą maistą, keptą krosnyje, kuri padaryta iš karvės mėšlo... Sėdėjo laimingas, išsišiepęs ir kapojo tą indiškų žirnelių viralą. O kuo ne Kalėdos – buvo puiki atmosfera“, – smagų nutikimą pasakojo D.Ibelhauptaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius