Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalėdos svetur. Žiemos pasaka Briuselyje (nuotraukos, video)

Visos Europos biurokratų sostine kartais ironiškai vadinamas Briuselis – tikrai nuostabi vieta per žiemos šventes.
Vaizdo instaliacijomis išmarginta Briuselio rotušė
Vaizdo instaliacijomis išmarginta Briuselio rotušė / K.Ziminaitės nuotr.

Šventiška dvasia čia sklinda iš visur – pagrindinėje miesto aikštėje pastatyta didelė eglė, o greta jos įrengta erdvi prakartėlė. Greta ūžia Kalėdų miestelis, kuriame galima įsigyti malonią smulkmeną artimam žmogui. Dailiuose mediniuose nameliuose įsitaisę prekeiviai siūlo įsigyti ne tik belgų meistrų rankdarbių, bet ir graikų, ispanų dirbinių. Ore tvyro karšto vyno, kepamų vaflių ir šokolado aromatas. Norintys pasistiprinti rimčiau, gali rinktis iš gausaus valgių meniu – atėjusiems siūlomos vokiškos troškintos dešrelės, gardžiai atrodanti paelja su daugybe jūros gėrybių ir net austrės su šampanu.

Šventiškai pasipuošusios parduotuvės, kuriose gausybė skanėstų, suvenyrų, nėrinių, labiau primena mažyčius muziejus. Nors Briuselio senamiestis pilnutėlis žmonių ir dieną, ir vakarą, netylančios turistų grupės, su žemėlapiais mėginantys rasti kelią atvykėliai, anaiptol negadina nuotaikos. Šurmuliuojantis tautų katilas – neatsiejama Belgijos sostinės dalis.

Nors ir neteko pamatyti „darbingosios“ Briuselio dalies, kurioje yra Europos parlamentas, viešint Briuselio senamiestyje susidarė įspūdis, kad miestas išties puikiai pasiruošė žiemos švenčių sutiktuvėms. Kiekvienas prekeivis, kiekviena parduotuvė bent stikliniais burbulais ar eglišakiais patobulino savo įprastą interjerą.

K.Ziminaitės nuotr./Gatvėse aidi muzika
Gatvėse aidi muzika

Dar vienas šventinės nuotaikos šaltinis – gatvės muzikantų atliekama muzika. Kad ir keista, tačiau jų pasirodymai nustebino kokybe, o nesumeluotos šypsenos sulaukdavo tokio pat praeivių atsako.

Turbūt verta pridurti, kad miesto valdžia švenčių proga sukūrė specialią šventinių renginių programą, pavadintą „Žiemos džiaugsmai“ (pranc. „Plaisirs d'Hiver“, oficialią svetainę anglų kalba pamatyti galite čia). Joje – ne tik Kalėdų prekybos miestelis, bet ir čiuožykla, atrakcionai, parodos ir koncertai.

Na, ir pabaigai palikau desertą – bene labiausiai Briuselyje sužavėjusį šviesų šou „Electrabel Nights“. Šis pradedamas rodyti pavakare ir iki vėlyvo vakaro puošia Briuselio rotušę. Ant pastato fasado rodomos nuotaikingos vizualizacijos, praturtintos šventiška muzika stabtelėti priverčia kiekvieną. Čia pat stovi ir pagrindinė miesto eglė, papuošta vienspalvėmis švieselėmis, specialūs apšvietimo stulpai, keičiantys savo spalvą priklausomai nuo rodomų vizualizacijų.

Ištrauka iš šviesų šou Briuselio Rotušės aikštėje:

VIDEO: Kalėdinis šviesų šou ant Briuselio rotušės fasado

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius