Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuolaidų kuponai – ir Kalėdų eglėms

Jau pradedama prekiauti kalėdinėmis eglėmis. Grupinio pirkimo portaluose pasirodė siūlymų įsigyti kuponą, kuris leis gyvą eglę nusipirkti už pusę kainos. Vilniaus miškų urėdijos medelyne taip pat per dieną apsilanko po keletą pirkėjų, kurie jau pradėjo rinktis ne tik egles vazonuose, bet ir kirstines.
Nors taupumo sumetimais dalis lietuvių žvalgosi į plastikines žaliaskares, populiariausios išlieka lietuviškos kirstos eglutės.
Kalėdinės eglės vazonuose / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Grupinio pirkimo portalas kartu.lt siūlo įsigyti kuponą už 45 Lt, bet už jį gauti 90 Lt vertą gyvą, medelyne augintą ir formuotą, 1,2-2 metrų aukščio dar mišku kvepiančią Kalėdų eglę. Arba sumokėti 75 Lt už 140 Lt vertės eglę. Tokį pasiūlymą pateikė mususodinukai.lt. Anot portalo vadovo Pavelo Voicechovskio, dar nežinia, ar akcija sudomins pirkėjus, kadangi ji paskelbta tik antradienio rytą ir rengiama pirmą kartą.

Tačiau galvojama parduoti apie 200 kuponų, o įsigytas egles pirkėjai galės atsiimti keliuose taškuose šalia prekybos centrų Trakų Vokėje ir Liepkalnyje bei Šeškinės turgelyje. Arba užsisakyti pristatymą į namus, tačiau už papildomą kainą.

Vilniaus miškų urėdijos medelyno viršininkė Reda Konstantinavičienė
Vilniaus miškų urėdijos medelyno viršininkė Reda Konstantinavičienė

„Pirmą kartą siūlome tokią akciją. Bet egles pardavinėjame jau daug metų. Šiuo metu dar nedaug perkančiųjų, pagal ilgalaikę praktiką nuo 14 dienos paprastai galima puošti savo namus, nes tai gyvas medis, tad kad ir kokia būtų eglutė – ar sidabrinė, ar auginta medelyne, kurių spygliai storesni, ne taip byra, bet vis tiek byra. Todėl geriausia ir puošti nuo gruodžio vidurio, kad sulauktų ir Naujųjų metų, ir Trijų Karalių“, – teigė P.Voicechovskis.

Vilniaus miškų urėdijos medelyne jau irgi jaučiamas sujudimas – kasdien atvažiuoja bent po kelis pirkėjus, norinčius išsirinkti pagrindinę kalėdinę puošmeną. Kol kas populiaresnės vazonuose pasodintos eglės, jų kasmet parduodama apie 400. Tokių eglių dydžiai svyruoja nuo 0,5 iki 2 metrų.

Paprasta eglė yra populiariausia, nes ji kvepia mišku, sidabrinės nekvepia. O dydis – apie 2 metrus, – aiškino P.Voicechovskis.

Anot medelyno viršininkės Redos Konstantinavičienės, vienas kitas pirkėjas jau nori išsirinkti ir nukirstą Kalėdų eglę.

Medelynas kasmet parduoda apie tūkstantį eglių. „Šiuo metu perka jau ir įmonės, ir žmonės į namus. Visi nori ilgiau pasidžiaugti kalėdinėmis eglutėmis, todėl, manau, jau kitą savaitę bus daug pirkėjų“, – teigė R.Konstantinavičienė.

Medelyne eglių kainos keitėsi labai nedaug – tik keleto rūšių eglės brango litu, kitų kaina išlieka tokia pati jau ne vienerius metus.

Kainos, anot P.Voicechovkio, pastaraisiais metais nekinta, tik skirtingai kainuoja tos, kurios kirstos miške ir kurios užaugintos medelyne. O populiariausios – paprastos lietuviškos žaliaskarės. „Paprasta eglė yra populiariausia, nes ji kvepia mišku, sidabrinės nekvepia. O dydis – apie 2 metrus“, – aiškino P.Voicechovskis.

Vilniaus miestas praeitą savaitgalį jau įžiebė dvi pagrindines miesto kalėdines egles – Katedros ir Rotušės aikštėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius