Dabar populiaru
Publikuota: 2009 gruodžio 22d. 12:43

Švenčių stalui. 15min.lt skaitytojos Dalios dzūkiškų pyragėlių receptas

Dzūkiški pyragėliai
15min.lt skaitytojos Dalios D. nuotr. / Dzūkiški pyragėliai

15min.lt skaitytoja Dalia Kūčių stalui siūlo pasigaminti dzūkiškų pyragėlių.

Visų pirma užmaišome mielinę tešlą: apie 80 g mielių ištirpiname šiltame piene, nuolat maišant pilame miltus (apie 400 gramų) ir vandenį, beriame truputį cukraus, druskos. Tešlą užmaišius paliekame iškilti. Galima naudoti ir pirktinę mielinę tešlą, bus žymiai greičiau.

Įdarui verdame pamirkytus džiovintus grybus, išvirtus – sumalame, kepiname aliejuje su svogūnais. Iškočiotoje tešloje su stikline padarome „blynelius“ kaip koldūnams, dedame įdarą, kampus užlankstome ir kepame karštame aliejuje keptuvėje.

Ne Kūčių stalui galima gaminti tokius pyragėlius su virtos maltos mėsos, įdaru, raugintais kopūstais, pievagrybiais, grybus maišyti su virta mėsa, kopūstus su grybais, galima dėti netgi saldžią uogienę.

Skanaus!

Siųskite savo šventinio patiekalo receptą, iliustruotą nuotraukomis arba videomedžiaga el. paštu kaledos@15min.lt. Aktyviausi ir originaliausi skaitytojai tikrai neliks be dovanų!

Daugiau informacijos čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Gera keliauti kartu

Praktiški patarimai

Mano namas

Gaminkite protingai

Kelionė „The Coldest Ride“

Sveikata

Gyvenimas

Parašykite atsiliepimą apie 15min