Dabar populiaru
Publikuota: 2009 gruodžio 23d. 11:59

Švenčių stalui. 15min.lt skaitytojos Galinos duonelė

15min.lt skaitytojos Galinos duonelė
15min.lt skaitytojos Galinos nuotr. / 15min.lt skaitytojos Galinos duonelė

Jums reiks:

1 a.š. sausų mielių;
400 g miltų;
1,5 a.š. druskos;
1,5 a.š. cukraus;
1 š. (15 g) sviesto;
280 ml vandens.

Kaip gaminti? Užminkome tešlą ir paliekame šiltoje vietoje, kad pakiltų. Kai pakils, rankas sutepame aliejumi, imame tešlą ir padaliname į tris dalis. Padarome iš jų tokius kaip blynus ir susukame. Gaunasi savotiškas vyniotinis iš tešlos.

Dedame į skardą išklotą kepimo popieriumi, siūlė turi būti apačioje. Sutepame vandeniu ir pabarstome sezamo sėklomis. Pastatome dar 30 min šiltoje vietoje. Kepti įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje kažkur 20 minučių.

Skanaus!

Siųskite savo šventinio patiekalo receptą, iliustruotą nuotraukomis arba videomedžiaga el. paštu kaledos@15min.lt. Aktyviausi ir originaliausi skaitytojai tikrai neliks be dovanų!

Daugiau informacijos čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Gerumu dalintis gera

Dabar tu gali

Maistas

Parašykite atsiliepimą apie 15min