Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Švenčių stalui. 15min.lt skaitytojos Galinos duonelė

15min.lt skaitytojos Galinos duonelė
15min.lt skaitytojos Galinos nuotr. / 15min.lt skaitytojos Galinos duonelė
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Jums reiks:

1 a.š. sausų mielių;
400 g miltų;
1,5 a.š. druskos;
1,5 a.š. cukraus;
1 š. (15 g) sviesto;
280 ml vandens.

Kaip gaminti? Užminkome tešlą ir paliekame šiltoje vietoje, kad pakiltų. Kai pakils, rankas sutepame aliejumi, imame tešlą ir padaliname į tris dalis. Padarome iš jų tokius kaip blynus ir susukame. Gaunasi savotiškas vyniotinis iš tešlos.

Dedame į skardą išklotą kepimo popieriumi, siūlė turi būti apačioje. Sutepame vandeniu ir pabarstome sezamo sėklomis. Pastatome dar 30 min šiltoje vietoje. Kepti įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje kažkur 20 minučių.

Skanaus!

Siųskite savo šventinio patiekalo receptą, iliustruotą nuotraukomis arba videomedžiaga el. paštu kaledos@15min.lt. Aktyviausi ir originaliausi skaitytojai tikrai neliks be dovanų!

Daugiau informacijos čia.

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie 15min