Dabar populiaru
Sužinokite daugiau
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Švenčių stalui. 15min.lt skaitytojų dueto McBim desertas – „Kakariekūūūū – Kalėdų rytas!“ (nuotraukos)

Kalėdinis desrtas
15min.lt skaitytojų dueto McBim nuotr. / Kalėdinis desertas
Šaltinis: 15min
0
A A

Praėjusiais metais 15min.lt Kalėdų rubrika sulaukė daug skanių idėjų švenčių stalui. Šiemet ir vėl kviečiame aktyviai dalyvauti bei pasidalinti savo receptais su visais skaitytojais. Prieš metus 15min.lt skaitytojų pora, pasivadinusi duetu McBim, pasiūlė štai tokį šventinio skanėsto receptą.

Šią kalėdinę eglutę pagaminti labai paprasta – nereikės nei kepti, nei virti (išskyrus šokoladinio glajaus paruošimą – teks ištirpinti šokoladą).

Pyrago masei (tešlai) pagaminti jums prireiks:

 * 4 pakelių sausainių („Gaidelio“, „Seimo“, „Pasakos“ ar pan.) aš pasirinkau dviejų rūšių: 2 vnt. šokoladinių, 2 vnt, paprastų arbatinių;

 * 2 indelių „Rududu“ (karamelizuoto, saldinto sutirštinto kondensuoto pieno);

 * 1 pakelio sviesto (tepaus riebalų mišinio) – 200 g.

 * 1 m skersmens apskritimo formos kartono lakštą, įkirptą iki centro (jei neturite kūgio formos indo);

Papuošimui:

 * 2 plytelių juodojo šokolado;

 * šlakelio pieno;

 * Vieno „Gaidelio“ sausainio (patartina turėti daugiau, jeigu nepavyktų iš pirmo sykio išlaisvinti gaidelį iš fono)

Gaminimo procesas:

* Sumaišykite inde pakelį sviesto ir abu indelius „Rududu“ iki vientisos karamelės spalvos masės;

* Į kitą indą sutrupinkite sausainius, kvadratinį sausainį perlaužkite į 4–5 dalis; 

* gerai sumaišykite sausainius su pasigaminta „Rududu“ ir sviesto mase;

* Viską sukrėskite į kūgio formos indą arba pačių pasigamintą kūgį;

* Palikite busimą eglutę šaldytuve 24 valandoms;

Po paros galite išimti eglutę iš formos ir ją dekoruoti:

* Ant labai silpnos ugnies ištirpdykite dvi plyteles juodo šokolado, kad šokoladas būtų skystesnis įpilkite šiek tiek pieno;

* Aptepkite gautąją eglutę šokoladu;

* Apibarstykite cukraus pudra – gausite žiemišką šerkšną;

* Išpjaukite iš sausainio „Gaidelį“ ir jį patupdykite ant eglutės.

Kakariekūūūū – skanaus!!!!

Siųskite savo šventinio patiekalo receptą, iliustruotą nuotraukomis arba videomedžiaga el. paštu kaledos@15min.lt. Aktyviausi ir originaliausi skaitytojai tikrai neliks be dovanų!

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie 15min