Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švenčių stalui: trinta kaštainių sriuba

Parduotuvių lentynose dabar jau galima aptikti produktų, kurių teko ragauti tik svečiose šalyse arba matyti užsienio kanalų kulinarinėse laidose. Naujovių mėgėjams parinkome keletą Lietuvoje randamų produktų ir iš jų gaminamų patiekalų receptų.
Kaštainiai
Kaštainiai / 123rf.com nuotr.

Kaštainiai

Kaštainiai – valgomi mūsiškių kaštonų giminaičiai. Daugeliui pažįstami iš klasikinių prancūzų literatūros kūrinių, kuriuose yra neatsiejama rudeninio Paryžiaus peizažo detalė. Paryžiaus gatvėse jie kepami iki šiol, tačiau dabar jų galima įsigyti ir Lietuvos parduotuvėse. Nusipirkus galima valgyti kaip Paryžiaus gatvėje – iškeptus orkaitėje. Tačiau Viduržemio jūros pakrantėje jie dažnai naudojami vietoje pupelių, kitur – vietoje bulvių. Tai vienintelis vitamino C turintis „riešutas“, o kalorijų kaštainiuose keturis kartus mažiau nei lazdyno riešutuose.

Trinta kaštainių sriuba

Jums reikės:

– 450 g nenuluptų kaštainių;
– 1 duonos riekės;
– 4 valg. šaukšt. alyvų aliejaus;
– 2 valg. šaukšt. raudonojo vyno acto;
– 620 ml sultinio;
– druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų ir žiupsnelio cinamono.

Pirmiausia susidorokite su kaštainiais. Jų kiautus plokščiojoje dalyje įpjaukite kryželiu, sudėkite į keptuvę, užpilkite šaltu vandeniu, kad apsemtų, įberkite druskos ir 20 min. pavirkite. Palikite atvėsti vandenyje. Po to nulupkite kaštainius ir rudą, prie vaisiaus prilipusią odelę. Aliejuje pakepinkite duoną, sudėkite ją į virtuvinį kombainą, įpilkite acto ir išsukite iki vientisos masės. Supilkite sultinį ir suberkite kaštainius. Keletą kaštainių pasilikite – juos sukapsosite ir užbarstysite ant sriubos. Plakite tol, kol pasidarys tyrelė. Dabar ją supilkite į prikaistuvį, pagardinkite pipirais ir druska bei cinamonu ir užkaitinkite. Papuoškite kapotų kaštainių gabaliukais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius