Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šventinė prekyba turguose jau įsibėgėjo, ypač džiaugiasi žuvies pardavėjai

Turgaus prekiautojai sako, kad nors pasiruošti šventėms šiemet laiko sočiai, šventinė prekyba jau vyksta. Dalis pirkėjų vaišių stalui reikalingų produktų skuba nusipirkti, vengdami eilių, dalis – baimindamiesi, kad vėliau neliks norimų prekių.
Silkė
Silkė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Klaipėdos žuvų turguje žmonės šurmuliuoja nuo pat ryto. Vieni žvalgosi į prieš šventes gerokai pagausėjusį ir įvairesnį asortimentą, kainas, kiti – perka ilgai nedelsdami.

Gausiau žmonių prekiautojos sako sulaukusios nuo vakar. Ir nors žuvies jau dabar parduodama kone dvigubai daugiau nei įprastai, vis dėlto didžiausio pirkimo tikimasi šeštadienį ir sekmadienį.

Prekiautojos sako, kad Kūčių stalui žmonės perka įvairios žuvies, tačiau paklausiausia – šaldyta ir šviežia.

„Vis dėl to klaipėdiečiai yra labiau pripratę prie menkės. Aišku, ieško strimelės, bet jos kol kas bus. Dar teiraujasi plekšnės“, – vardijo žuvies pardavėja.

„Klientai į kainas nebežiūri. Jos prieš šventes kyla. Daug nusipirkome žuvies, tad manau, kad jos užteks visiems, tik dėl stintų nesu tikra“, – sakė pardavėja.

„Prie Kūčių stalo sėsime net 11 žmonių, tai žuvis, neskaitant silkės, kainavo 70 lt. Šventėms norisi geresnės žuvies, ne menkės. Pasiėmiau sterką, upėtakio pjaustinuką, kuris kainavo po 12 litų už kilogramą. Kaimynė dar pasiėmė truputėlį lašišos pasisūdymui sumuštiniams“, – vardijo pirkėja.

 Žuvies kainos, prekiaujančių moterų teigimu, keletą metų nekito. Kai kurios tvirtina, kad žuvis nebrangs ir paskutinėmis prieššventinėmis dienomis.

„Kainos didelės. Juk čia Klaipėda, tad galėtų būti mažesnės. Žuvį įpratę pirkti turguje, ne parduotuvėje, nes atrodo, kad čia pasirinkimas didesnis. Nemėgstu to vakuuminio įpakavimo “, – dėstė pirkėja.

Kiek kitoks vaizdas turgaus vaisių salėje. Kol kas čia užsuka tik vienas kitas pirkėjas. Tačiau moterys nenusimena, netrukus ir jos sako sulauksiančios gausių klientų.

Perkamiausi Kūčių stalui – mandarinai, tačiau pastebima, kad vis dažniau lietuviai perka įvairesnių vaisių, bet po nedidelį kiekį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius