Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota 2011 12 23, 12:00

Šventiniam stalui: karambolos čatnis

Parduotuvių lentynose dabar jau galima aptikti produktų, kurių teko ragauti tik svečiose šalyse arba matyti užsienio kanalų kulinarinėse laidose. Naujovių mėgėjams parinkome keletą Lietuvoje randamų produktų ir iš jų gaminamų patiekalų receptų.
Karambola
Karambola / 123rf.com nuotr.

Karambola

Karambola geriau atpažįstamas kaip vaisius – žvaigždė, paprastai naudojamas kokteilių stiklinėms papuošti. Tačiau pabaigę gėrimą papuošimo neišmeskite – karambola yra maloniai saldaus skonio, struktūra vynuogę primenantis augalas. Paprastai naudojamas šviežias. Valgomas vienas arba dedama į salotas, desertus. Karštiems patiekalams gaminti virėjai renkasi neprinokusį vaisių, kad nuo karščio neišsileistų. Karambolos dedama į čatnius, kario padažus, pyragus.

Karambolos čatnis

Jums reikės:

2 nemažų karambolų
apie 150 ml cukraus
2-3 laimų sulčių
vienos aitriosios paprikos

Karambolą susmulkinti trintuvėje. Pamatuokite, kiek ml gavosi. Kaitinkite puode. Kai tyrė užverda, įpilkite tokį patį kiekį cukraus, maišykite kol ištirps. Supilkite laimo sultis ir virkite, kol sutirštės. Galiausiai suberkite smulkintą aitrųjį pipirą ir dar šiek tiek pakaitinkite.
Populiaru tokį čatnį patiekti su olandiško sūrio (Gouda) ir krekerių užkandžiu, bet jis tiks ir prie keptos kiaulienos išpjovos, keptų krevečių, kalakutienos ir kitos švelnios mėsos.

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie 15min