Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kada atsirado kalėdinės kojinės tradicija?

Kai kuriose šalyse iki šiol gyva tradicija Kūčių vakarą prie židinio kabinti kalėdines kojines, kad Kalėdų Senelis jose galėtų palikti dovanų vaikams.
Tradicija prie židinio kabinti kalėdines kojines paplito daugelyje Europos šalių. Iš pradžių vaikai kabindavo savo įprastas kojinaites, vėliau buvo sukurtos specialios kojinės Kalėdoms.
Tradicija prie židinio kabinti kalėdines kojines paplito daugelyje Europos šalių. Iš pradžių vaikai kabindavo savo įprastas kojinaites, vėliau buvo sukurtos specialios kojinės Kalėdoms. / 123rf.com nuotr.

Tokia tradicija paplitusi JAV ir kai kuriose Europos šalyse, rašo portalas Allthingschristmas.com.

Pasak legendos, seniai seniai gyveno neturtingas našlys, turėjęs tris dukteris. Jis neturėjo pinigų savo trims dukterims sukrauti kraitį ir baiminosi dėl to, kas nutiks jam mirus.

Kilnusis Santa Nikolas, išgirdęs apie šeimos sunkumus, nusprendė jai padėti. Tačiau žinodamas, kad labdaros šeima nepriims, nusprendė likti anonimu.

Vieną naktį jis per kaminą pateko į vargšo našlio namus. Dairydamasis, kur palikti tris maišelius aukso monetų jis pastebėjo prie kamino džiūstančias mergaičių kojines. Kiekvienos iš jų kojinėse jis paliko po vieną aukso maišelį.

Kitą rytą mergaitės ir tėvas rado monetas. Jų tėtis pagaliau galėjo būti ramus, o jos – susituokti ir laimingai gyventi.

Tradicija prie židinio kabinti kalėdines kojines paplito daugelyje Europos šalių. Iš pradžių vaikai kabindavo savo įprastas kojinaites, vėliau buvo sukurtos specialios kojinės Kalėdoms. Šiandien parduotuvėse galima rasti įvairių dydžių, raštų, spalvų kalėdinių kojinių.

Populiaru kiekvienam šeimos nariui turėti po kalėdinę kojinę su savo vardu, kad dosnusis Santa Nikolas žinotų, kurioje kojinėje kokią dovaną palikti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius