Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Burtai. Likimo spėjimas iš sapnų

Atskirą Kūčių vakaro ir Kalėdinių burtų dalį sudaro sapnai.
Kūčių nakties sapnai dažnai būna pranašingi
Kūčių nakties sapnai dažnai būna pranašingi / Photos.com

Etnologai pataria per Kūčias būtinai valgyti kuo daugiau silkės, nes prisivalgius jos sapnai būna ryškesni.

Sapnas apie tiltą

„Merginos, norinčios sužinoti, koks jaunikis jų laukia, turėtų silkę valgyti neužgerdamos vandeniu, kad labiau troškintų.

Photos.com/Vardai
Photos.com/Vardai

O prieš miegodamos po lova pasidėti puodelį vandens. Šalia jo dar galima padėti ir kokią malkos pliauską. Tuomet naktį susapnuosi tiltelį per upę. Juo sapne pas merginą ateis jaunikis“, – pasakojo Kauno tautinės kultūros centro darbuotoja, tautodailininkė E.Dvarionaitė-Vindašienė.

Koks bus tavo mylimojo vardas?

Smalsumu netveriančios merginos, kurios nori sužinoti savo būsimo mylimojo vardą, Kūčių vakarą ant 9 arba 12 popieriaus lapelių turėtų surašyti vyrų vardus. Rekomenduojama palikti ir tuščių. Sudėjus visus lapelius į voką reikia jį pakišti po pagalve. Tuomet eiti miegoti. Atsibudusi ryte ir dar neatsikėlusi iš lovos mergina turėtų traukti vieną lapelį iš voko: ant jo užrašytas vardas bus jos mylimojo. Jei ištraukiamas tuščias lapelis, nereikėtų nusiminti. Vadinasi, likimas rengia staigmeną ir nenori atskleisti visų detalių.

„Šito burto tikrumą galiu paliudyti savo pavyzdžiu. Kadaise išsitraukiau tokį vaikino vardą, koks yra mano vyro. Taigi, man burtas išsipildė su kaupu“, – tikino Kauno tautinės kultūros centro darbuotoja, tautodailininkė E.Dvarionaitė-Vindašienė.

Šio burto variantų Lietuvoje žinomas ne vienas. Vienas jų štai toks: galima pasidaryti 12 kortelių. Ant 6 kortelių reikėtų surašyti pažįstamų vaikinų vardus, ant kitų 6 – nepažįstamų vardus. Pavalgius Kūčių vakarienę geriau nekalbėti, einant miegoti sumaišyti visas 12 kortelių su vardais, o vėliau - pasidėti po pagalve. Rytą tuoj pat pabudus ištraukti vieną kortelę iš po pagalvės. Toks ir turėtų būti būsimojo vyro vardas.

Kaip Jūs ir Jūsų artimieji buriatės Kūčių vakarą? Kokių tradicijų laikotės per Kalėdas? Laukiame Jūsų laiškų su pasakojimais ir nuotraukomis! Aktyviausi ir originaliausi skaitytojai tikrai neliks be dovanų! Laiškų laukiame el. paštu kaledos@15min.lt.

Daugiau informacijos čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius