Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Algirdas Butkevičius: mūsų šeima buvo religinga

Lietuviai nėra paniurėlių tauta ir moka švęsti, tačiau dėl didelio nedarbo lygio dalis visuomenės pristinga lėšų šventėms ir turi save varžyti. Taip naujienų portalui LRT.lt Kalėdų išvakarėse tvirtina Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

– Kokia, jūsų manymu, turėtų būti tikra šventė?

– Šventė yra proga nusišypsoti. Neretai paskendę darbų sūkuryje neturime laiko net laisvesnėms temoms pokalbiams. O šventės yra galimybė pabendrauti su žmonėmis, pabūti kartu – tam jos ir skirtos.

Kalbant apie didžiąsias žiemos šventes, su nostalgija prisimenu savo vaikystės Kalėdas. Mūsų šeima buvo religinga, visada sėsdavome prie balta staltiese užtiesto kuklaus Kūčių stalo, visada švęsdavome šventas Kalėdas. Kaip ir visi vaikai, labai laukdavau Kalėdų. Tie prisiminimai likę visam gyvenimui.

Ir dabar Kalėdos mūsų šeimoje – ypatinga šventė. Tai ir susikaupimo metas, kai tarsi akimirką sustoji, peržvelgi, kas padaryta – juk dar vieneri metai praėjo. Tai laikas, kurį norisi skirti patiems artimiausiems žmonėms.

– Ar lietuviai – paniurėlių tauta, nemokanti atsipalaiduoti ir švęsti? Ką Jūs asmeniškai veikiate per Kalėdas – ir ką linkėtumėte veikti kitiems?

– Kiekvienas yra laisvas pasirinkti, kaip kokią šventę švęsti. Nedrįsčiau rekomenduoti. Lietuviai tikrai nėra paniurėliai. Klausimą reikėtų kelti kitaip: ar mūsų gyventojams visuomet pakanka lėšų šventėms? Galbūt bėda ta, kad dėl didelio nedarbo lygio tam tikra visuomenės dalis neturi galimybių švęsti. Tai jau yra problema.

Kūčias ir šv. Kalėdas visada sutinku šeimoje. Dabar, kai dukra Indrė turi savo šeimą, Kūčių vakarienę mes visi valgome su žento Evaldo tėvais, su kuriais puikiai sutariame ir šiltai bendraujame. Visi būname kartu – ir tėvai, ir vaikai. Šios Kūčios mūsų šeimai bus ypatingos, nes kartu su suaugusiais šeimos nariais prie Kūčių stalo sės ir mūsų beveik devynerių mėnesių anūkė Kamilė. Savo mamą planuoju aplankyti prieš didžiąsias šventes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius