Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Birštonas šventes pasitinka neregėtai šviesiomis kalėdinėmis puošmenomis

Prasidėjus tikrajai kalendorinei žiemai, Birštone jaučiamas sujudimas. Kurorto įstaigų vadovai ir bendruomenės nariai intensyviai ruošiasi šventiniam laikotarpiui. Jau šeštadienį Birštone bus įžiebtos net dvi Kalėdų eglutės. Kurortas šį šventinį laikotarpį spindės kaip niekada ryškiai. Išskirtinis kalėdinio laikotarpio akcentas, kuris džiugins Birštono gyventojus ir svečius jau nuo gruodžio 13d. – simbolinis šviesos tiltas.
Kalėdos Birštone
Kalėdos Birštone / Birstonas.lt nuotr.

Ateinantį savaitgalį, kartu su spindinčios Kalėdų eglutės įžiebimu, Birštono kurortas pradės šventinių savaitgalių ciklą – „Kalėdinis Birštono kurorto spindesys“.

Šiemet 2013 m. šventinis laikotarpis Birštone bus išskirtinis: net penkis savaitgalius iš eilės (gruodžio 7– 8 d; gruodžio13 – 14 d.; gruodžio 20– 21; gruodžio 26–27, sausio 3– 4 d.) besitęsiantis renginių ciklas džiugins kurorto gyventojus ir svečius bei kvies prisijungti prie šventinės atmosferos kūrimo. Pagrindinis šių metų kalėdinio laikotarpio akcentas – simbolinis šviesos tiltas, kuris, pasitelkus šiuolaikines technologijas, sujungs abu Nemuno krantus.  

Kiekvieną savaitgalį Birštono kurorto gyventojai, svečiai turės galimybę lankytis kultūros renginiuose, koncertuose, specialiose programose šeimoms ir vaikams, kurias apjungs viena bendra kalėdinės šviesos, spindesio tema. Šviesos dekoracijomis bus papuoštos ne tik pagrindinės kurorto erdvės, bet ir kurorto gyventojų namų fasadai. Tradiciškai savo namų fasadus puoš ir kurorto bendruomenė, kuri kartu kurs kalėdinį spindesį skleidžiančio kurorto nuotaiką. 

Kaip ir kasmet, Birštonas tradiciškai įžiebs Kalėdų eglę, tiesa, net ne vieną. Pagrindinė, spindinti, kalėdinė eglutė bus iškilmingai įžiebta gruodžio 7 d. aikštėje prie Savivaldybės, o antroji, tradicinė, eglutė – J. Basanavičiaus aikštėje. Toje pačioje A. Basanavičiaus aikštėje birštoniečiai ir kurortai svečiai galės aplankyti ir jau tradicine tapusią Birštono kurorto kalėdinę mugę. Joje visi norintys galės įsigyti kalėdinių dovanų, paragauti imbierinių „Birštono banginuko“ sausainių. 

Šiemet pirmą kartą šventiniai Kalėdų renginiai vyks unikalioje, iškilmingoje, šią vasarą duris atvėrusioje bei Birštono gyventojų ir svečių jau pamėgtoje kurhauzo salėje. Čia bus galima išvysti  aktorių Vladą Bagdoną, kuris pristatys savo programą „Suvaidintas koncertas“, vyks džiazo koncertas ,,Džiazo miniatiūros“ bei Lotynų Amerikos muzikos atlikėjų programa „Tamsiai mėlyna Karibų naktis“.

Birštono kultūros centre vyks festivalio ,,Atvažiuoja Kalėdos“ koncertas, kuriame pasirodys dainų ir šokių ansamblis iš Gruzijos ,,Borjomi‘‘ bei folkloro ansamblis ,,Raskila‘‘. Taip pat tradiciškai savo koncertą ,,Linkėjimai artėjant šventoms Kalėdoms“ dovanos Birštono Kultūros centro meno mėgėjų kolektyvai,  o visus šokių gerbėjus kvies renginys „Tango extremo“. 

Pasitinkant Naujuosius, 2014-uosius metus, visi kviečiami į naujametinius koncertus: Birštono kultūros centre savo programą pristatys akordeono virtuozas Martynas Levickis ir Šv. Kristoforo orkestras,  o gruodžio 30 d. Birštono kurhauze bus pristatytas Antonio Palmisani projektas „Vizijos iš Brazilijos“ . 

Visą Kalėdinį laikotarpį Birštone bus šviesu ir jauku. Nuobodžiauti nebus kada, o pajausti bei prisijungti prie šventinės dvasios kūrimo kviečiami visi miesto gyventojai ir svečiai. Tradicinės bei išskirtinės pramogos Birštono kurorte žadamos iki pat Trijų karalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius