-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dalia Grybauskaitė: Mūsų šeimoje tradicijas puoselėjo mama

„Dabar stengiuosi sukurti šventę kitiems ir prisimenu žmones, kurie padėjo, kai buvo sunku ir reikėjo pačiai kabintis į gyvenimą“, – naujienų portalui LRT.lt pasakoja prezidentė Dalia Grybauskaitė, dalydamasi mintimis ir prisiminimais apie Kalėdas ir kitas šventes.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

Kokia, Jūsų manymu, turėtų būti tikra šventė?

Kalėdos yra pati didžiausia ir gražiausia šventė. Jos tradicijos perduodamos iš kartos į kartą. Mūsų šeimoje tradicijas puoselėjo mama. Vieni brangiausių prisiminimų yra iš vaikystės – Kūčių vakarienė ir Kalėdų rytas, papuošta eglutė ir dovanos, taip stipriai pradžiuginusios, net jei tai buvo tik saldainis ar didelis apelsinas. Gerumas ir nuoširdus dėmesys – gražiausi dalykai, kuriais galime pasidalinti. Ir visai nesvarbu, ar švenčių stalas lūžta nuo vaišių, ar šeima gali pasidžiaugti tik kuklia vakariene. Svarbiausia – meilė ir sugebėjimas išgirsti ir išklausyti vienas kitą, mokėjimas džiaugtis ir vertinti tai, ką turi.

Ar lietuviai – paniurėlių tauta, nemokanti atsipalaiduoti ir švęsti?

Švęsti lietuviai moka. Prieš šventes visi su dideliu užsidegimu ruošiamės, puošiame namus, gaminame valgius ir stengiamės pasirūpinti šalia esančiais. Atėjus šventėms lankome draugus ir artimuosius, patiriame buvimo kartu džiaugsmą.

Ką Jūs asmeniškai veikiate per Kalėdas – ir ką linkėtumėte veikti kitiems?

Nuo vaikystės Kalėdos man yra labiausiai laukiama šventė.  Tik dabar stengiuosi sukurti šventę kitiems ir prisimenu žmones, kurie padėjo, kai buvo sunku ir reikėjo pačiai kabintis į gyvenimą.

Per šventes galime pradžiuginti vienas kitą ir įdomiais renginiais, žiemos pramogomis, todėl neužsisėdėkime namie, būkime aktyvūs, pakeliaukime po Lietuvą. Tegul šventės būna geros nuotaikos ir įkvėpimo šaltinis visiems ateinantiems metams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius