-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Devyni iš dešimties lietuvių per Kalėdas dovanoja šokoladą

Devyni iš dešimties lietuvių per Šv. Kalėdas kartu su kitomis dovanomis ar atskirai dovanoja šokoladą. 48 proc. arba beveik pusė apklaustų šalies gyventojų teigia, kad tai daro kasmet.
Šokoladas ir mėtos
Šokoladas ir mėtos / Fotolia nuotr.

Tai parodė šokolado „Kalev“ inicijuota visuomenės nuomonės apklausa, kurią atliko bendrovė „Norstat LT“.

„Dovanoti šokoladą per šv. Kalėdas yra seniai Europoje puoselėjama graži tradicija. Anksčiau tikras šokoladas laikytas išrinktųjų ar kilmingųjų malonumu, o šiais laikais juo galima mėgautis kiekvienuose namuose.

Tiesa, patyrę mūsų šokolado ekspertai primena, kad tik kokybiškas ir tikras šokoladas skleidžia nepakartojamą aromatą, svaigiai tirpsta burnoje ir užlieja šiltomis emocijomis. O tam, kad jis gimtų, reikia daug nuoširdaus darbo ir meilės“, – teigia „AS Kalev“ produktų vystymo vadovė Evelin Heiberg.

Dovanoti šokoladą per gražiausią metų šventę yra ir Lietuvos šeimų tradicija. 45 proc. apklaustų lietuvių sakė, kad jų šeimoje per šią šventę įprasta dovanoti šokoladą.

Iš dešimties didžiųjų Lietuvos miestų aktyviausi šokolado dovanotojai yra Utenos ir Tauragės gyventojai. Būtent tarp jų yra didžiausia dalis teigiančiųjų, kad šokoladą per šv. Kalėdas dovanoja kasmet. Taip pat į ištikimiausių šokoladui miestų penketuką patenka Kauno, Marijampolės ir Šiaulių gyventojai.

Dažniausiai lietuviai per Kalėdas šokoladu palepina artimuosius – taip teigė kas antras apklaustasis. Toliau šiame sąraše seka mylimieji, draugai, taip pat, artėjant Kalėdoms, šokoladu išreiškiama padėka (gydytojams, mokytojams ir kt.). Rečiausiai lietuviai laukiamiausios metų šventės proga šokoladą teikia kolegoms.

Beveik pusė arba 46 proc. apklaustųjų atskleidė, kad per šv. Kalėdas dovanoja kokybiškesnį šokoladą negu paprastai perka sau. „Norintieji išsirinkti kokybišką šokoladą, visų pirma turėtų atkreipti dėmesį į tai, kad šokolado masė turi būti pagaminta iš 100 proc. kakavos sviesto.

Taip pat tikras šokoladas turi būti gardinamas tik natūraliais priedais – vaisiais, uogomis, riešutais, o jam gaminti pasitelkiamos iki smulkmenų ištobulintos technologijos“, – teigia „AS Kalev“ atstovė E. Heiberg.

Tikras šokoladas ne tik pasižymi ypatingu skoniu, aromatu, bet ir yra siejamas su džiugiais potyriais ir šiltais švenčių prisiminimais. Paklausti, kodėl per šv. Kalėdas dovanoja šokoladą, dauguma lietuvių atsakė, kad šis saldumynas yra dovana, galinti pradžiuginti kiekvieną žmogų.

Beveik kas trečias apklaustasis pabrėžė, kad gauti ir dovanoti šokoladą per Kalėdas įprato nuo vaikystės. Likusieji teigė, kad šokoladą teikia per gražiausią metų šventę, nes šis saldumynas padeda geriau jaustis ir yra geriau už bet kokią dovaną.

Visuomenės nuomonės apklausa buvo atlikta šių metų lapkričio mėnesį, joje dalyvavo 501 Lietuvos gyventojų, kurių amžius siekia nuo 18 iki 54 metų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius