Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dievo neigimas nėra kelias į ramybę, per Kūčių mišias sakė popiežius

Popiežius Benediktas XVI pirmadienį Kūčių vakaro, arba Bernelių mišiose, sakė, kad religija gali būti sugedusi, skatinti smurtą ir karus, bet atmetė kritikų teiginius, kad Dievo buvimo neigimas atvestų prie taikos.
Popiežius Benediktas XVI
Popiežius Benediktas XVI / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tiesa, kad religija gali būti sugedusi, kai žmonės galvoja, kad turi į savo pačių rankas paimti Dievo reikalą, paversdami Dievą savo privačia nuosavybe“, – sakė popiežius tūkstančiams žmonių, susirinkusių Šv. Petro bazilikoje.

„Monoteizmas, tikėjimas vienu Dievu, kaip kalbama, yra arogancija, netolerancijos priežastis, nes savo esme, su savo pretenzija į vienintelės tiesos turėjimą siekia primesti save kiekvienam“, – sakė Benediktas XVI ir pridūrė: „Nors tam tikras piktnaudžiavimas religija per istoriją yra nepaneigiamas, vis dėlto netiesa, kad Dievo neigimas gali atvesti prie taikos.“

Pasaulio 1,1 mlrd. katalikų dvasinis lyderis taip pat sakė, kad šiuolaikinio gyvenimo greitis nepalieka laiko Dievui, ir paragino tikinčiuosius padaryti „vietos užeigoje“ pasaulio neturtingiesiems ir kenčiantiesiems.

„Man nuolat padaro įspūdį evangelisto pastaba, kad jiems nebuvo vietos užeigoje“, – sakė jis, turėdamas omenyje Kristaus gimimą tvartelyje, Marijai ir Juozapui negalėjus rasti kito prieglobsčio.

„Neišvengiamai iškyla klausimas: kas būt nutikę, jeigu Marija ir Juozapas būtų pasibeldę į mano duris? Ar jiems būtų atsiradę vietos?“ – klausė 85 metų pontifikas.

Benediktas XVI paragino siekti taikos Betliejuje, kur gimė Kristus, „ir visose tose vietose, kur Viešpats gyveno, pamokslavo ir kentėjo“.

Pontifikas taip pat meldėsi už Libaną, Siriją, Iraką ir kaimynines šalis, „kad ten būtų taika, kad krikščionys tose žemėse, kur gimė mūsų tikėjimas, galėtų gyventi toliau, kad krikščionys ir musulmonai sukurtų savo šalis greta vieni kitų, Dievo taikoje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius