Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italai sudarė baisiausių kalėdinių dovanų dešimtuką

Apsisaugoti nuo nereikalingų dovanų per Kalėdas mažai kam pavyksta. Tokių sulaukti galima net iš pačių artimiausių draugų ar giminaičių, įsitikinęs Italijos leidinys „Corriere della Sera“.
Rudas portfelis ne visiems atrodo gera dovana
Rudas portfelis ne visiems atrodo gera dovana / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Žurnalistai apklausė savo skaitytojus bei socialinio tinklo „Facebook“ naudotojus ir sudarė dešimtuką dovanų, kurios nemaloniai nustebins bet ką.

Dešimtoji vieta atiteko itin šiltai pižamai. „Nieko tokio, kad nuo jos trenkia elektra, vos prisilieti. Svarbiausia, kad ji sušildo Romoje, kur temperatūra tiesiog neregėtai žema“, – ironizuoja autorius.

Toliau rikiuojasi keraminė pudelio statulėlė, kurią dovanų gavo vienas iš apklausos dalyvių. „Dovana tikram „mačo“, – įvertinama straipsnyje.

Tokių dovanų kaip saldainiai diabetikui ar tam, kuris laikosi dietos, autorius net nekomentuoja. Be konkurencijos čia ir nuotraukų rėmeliai.

Aštuntoje ir septintoje vietoje įsitvirtino vaistinėlė ir iššaukiantys drabužiai su skambiais užrašais, kurių vėliau niekas nedėvi. Šeštoje vietoje – mylimiausio rašytojo knyga, kurią žmogus jau turi, nes, kaip toliau ironizuoja leidinys, „juk tai jo mylimiausias autorius, kaip ten bebūtų“.

Tokių dovanų kaip saldainiai diabetikui ar tam, kuris laikosi dietos, autorius net nekomentuoja. Be konkurencijos čia ir nuotraukų rėmeliai.

Pačių netinkamiausių dovanų trejetuką pradeda dovanos, įteiktos su kainomis. „Tai, kad dovanai išleidote vos kelis eurus, yra jūsų reikalas, bet kodėl mes tai turime žinoti?“ – stebisi straipsnio autorius.

Antroje vietoje atsidūrė dėklai telefonams „Samsung“, padovanoti žmonėms, besinaudojantiems tik „iPhone“.

Dešimtuko viršūnėje – absoliutus lyderis. Tai portfelis iš rudo odos pakaitalo. „Įtarimai, kad jis galėjo būti perdovanotas, trunka vos kelias sekundes: tereikia jį atidaryti ir pamatyti, kad viduje guli tūkstančio lirų banknotas, nors Italija seniai perėjo prie eurų. Blogiau nesugalvosi, o gal vis dėlto įmanoma?“ – rašoma italų leidinyje.

Psichiatrai taip pat susimąstė, kada reikėtų vaikams papasakoti apie tai, kad tokias klaikias dovanas atneša ne Kalėdų Senelis. Paprastai jau 5-7 metų vaikai tai supranta, todėl iki tokio amžiaus nereikėtų skubėti sklaidyti vaikiškų fantazijų. Tačiau jeigu mistinių dovanų nešėju tebetiki devynmetis, tėvai turėtų susimąstyti, esą tai gali liudyti apie vaiko polinkį į infantilumą, nesubrendimą ar auklėjimo spragas. Tačiau tiesą apie Kalėdų Senelį atskleisti reikėtų itin švelniai ir apgalvotai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius