Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kalėdiniame ūkininkų turgelyje Kaune šeštadienį sužibs išskirtinė eglė

Prieš pat kalėdines šventes, šį šeštadienį, gruodžio 22 d., 11 val. Kaune gyventojams bei miesto svečiams bus pristatyta ypatinga Kalėdų eglė. Išskirtiniais žaisliukais papuošta žaliaskarė sušvis Steigiamojo Seimo aikštėje, Šv. Gertrūdos ir Gimnazijos gatvių sankryžoje.
Šiemet labiausiai perkamos didelės eglės.
Eglė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nuostabius ažūrinius eglės žaisliukus iš faneros mažu pjūklu meistriškai išpjaustė Ukmergės rajone, Taujėnų miestelyje gyvenantis menininkas Kęstutis Dzigas. Nuo vaikystės cerebriniu paralyžiumi sergantis vyras jau daugiau nei dešimt metų kuria įvairiausius dirbinius iš medienos.

Išskirtinė eglė Steigiamojo Seimo aikštėje bus papuošta Žemės  ūkio kooperatyvo „Lietuviška ūkio kokybė“ iniciatyva, čia kooperatyvas pirmą kartą šeštadienį rengia ir mobilų ūkininkų turgelį.

„Garbaus amžiaus kauniečiai dar ko gero labai gerai prisimena, kad ši aikštė visada buvo žinoma, kaip turgaus vieta. Norime sugrąžinti šią gražią tradiciją, todėl nuo šiol ūkininkų turgelis čia bus kiekvieną šeštadienį. Siekiame Lietuvos ūkininkų išaugintos ar pagamintos produkcijos pasiūlyti kuo didesniam pirkėjų ratui ir turgelius organizuojame jiems patogiose vietose, ten kur patogu vietos bendruomenėms ir miestiečiams.

Ši papuošta eglė – tai mūsų ūkininkų, kaimo žmonių simbolinė padėka miestiečiams. Jeigu ne pati gražiausia, tai tikrai pati šilčiausia – iš visos širdies. Tai ir didžiulis Kęstučio Dzigo nuopelnas.“, – sakė kooperatyvo „Lietuviška ūkio kokybė“ direktorius Mindaugas Maciulevičius.

Šį savaitgalį šventiniai kalėdiniai mobilieji ūkininkų turgeliai vyks miestiečiams įprastose vietose Kaip ir prieš kiekvienas Šv. Kalėdas čia bus galima įsigyti įvairiausių gaminių gausiam švenčių stalui: įvairių rūšių žuvies, paukštienos, platų asortimentą mėsos gaminių, duonos, konditerijos, medaus, pieno produktų, vaisių ir daržovių, sėmenų aliejaus.

Kad pirkėjų nesušaldytų atšiauri žiema, jie bus vaišinami karštais gėrimais. Daugiau informacijos apie vyksiančius kalėdinius mobiliuosius turgelius rasite interneto tinklalapyje www.mobilusturgelis.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius