-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalėdos svetur. Šventės Vienoje prasideda muge (nuotraukos, video)

Vienuose miestuose Kalėdų akcentu tampa didžiulės ir spalvingos eglės, kitur miesto gyventojus ir svečius masina ledo skulptūrų ekspozicijos, o štai Viena šventiniu laikotarpiu garsėja savo kalėdine muge.
 Miesto gyventojai ir svečiai smagiai leidžia laiką „Vienos kalėdinėje mugėje“ prie miesto Rotušės.
Miesto gyventojai ir svečiai smagiai leidžia laiką Vienos kalėdinėje mugėje prie miesto Rotušės. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasakojama, kad prieš 750 metų Kalėdų Senelis ir Kalėdų burtininkas Fokusas Pokusas norėjo suteikti kuo daugiau šventinio džiaugsmo vaikams. Kalėdų Senelis norėjo sutrumpinti švenčių laukimą, o burtininkas nusprendė pralinksminti mažuosius. Taip iš judviejų gerų norų gimė didžiausia metų pramoga – kalėdinė Vienos mugė, kurios šiomis dienomis laukia ne tik vaikai, bet ir suaugusieji.

Vienos kalėdinė mugė, dar kartais vadinama Kalėdų stebuklu, privilioja daugybę žmonių, nes čia galima rasti ne tik žaisliukų eglutei, skanių meduolių ar paragauti punšo, bet ir pasisemti kuo puikiausios šventinės nuotaikos.

VIDEO: Vienna Christmas Markets 2008

Pakėlus galvą nuo prekystalių tikrai verta pasižvalgyti aplink – ant miesto Rotušės švyti užrašas „Linksmų Kalėdų!“ ir žybsi girliandos. Čia pat ir didžiulis advento vainikas, padedantis skaičiuoti likusį laiką iki gražiausių metų švenčių.

Gal ir Jums jau teko lankytis šventine dvasia alsuojančioje Vienoje ar kitame šventėms pasipuošusiame  pasaulio mieste? Užfiksavote savo įspūdžius nuotraukose? Tuomet pasidalinkite įspūdžiais ir nuotraukomis su visais 15min.lt skaitytojais. Laiškų laukiame el. paštu kaledos@15min.lt.

Daugiau informacijos čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius