Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Kalėdos Vilniuje: aukščiausia ir gražiausia Baltijos šalių eglė ir moderniomis technologijomis sukurtas Kalėdų Senelis

Šių metų Kalėdos Vilniaus vaikams žada patį tikriausią stebuklą – niekur ir niekam neregėtą Kalėdų Senelį. Ar jis atneš ir niekur neregėtų dovanų? Tai, matyt, priklausys nuo vaikų laiškų, kuriuose jie ir prašys tų dovanų.
Vilniaus miesto eglė
Vilniaus miesto Kalėdų eglė dar puošiama, bet šeštadienį jau švytės. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kalėdų metu sostinėje žadama daugybę inovatyvių projekcijų, gatvėse žibės modernios šviesos instaliacijos, pagrindinėje Senamiesčio gatvėje, virsiančioje Kalėdų prospektu, lauks stebuklingas pasakų personažų televizorius. Kalėdų Senelis nuo Katedros varpinės vaikams rengs konferencijas, K.Sirvydo skvere įsikurs kvepiančių ledinukų parkas, prie miesto Rotušės šurmuliuos kalėdinis miestelis, kuriame suksis kalėdinė planeta, kvepės kalėdiniai gardėsiai. Iki pat Seimo važinės kalėdinis traukinukas.

Tokias Kalėdų paslaptis švenčių rengėjai atskleidė iki jų likus keturioms savaitėms.

„Tradiciškai pirmą gruodžio savaitgalį pradedame Kalėdų mėnesį Vilniaus mieste. Ne išimtis ir šis savaitgalis, kai bus įžiebta didžiausia ir gražiausia Kalėdų eglė Baltijos šalyse. Mūsų eglė ekologiška, šiuolaikiška, parodanti, kaip mąsto šiuolaikinis miestas ir jo gyventojai. Mes nekertame eglių ir tuo paskui nesidžiaugiame. Mūsų eglutė tradiciškai jau ne vienerius metus montuojama iš aliumininių konstrukcijų, o šakos – tikros, papuošia eglės viršų“, – apie šių metų Kalėdų šventes pasakojo sostinės meras Artūras Zuokas.

Eglė švytės lemputėmis, kurios itin ekonomiškos – visas eglės apšvietimas sunaudoja tiek pat elektros energijos, kiek, tarkim, dulkių siurblys namuose. „Kaip visada, norime, kad miestas būtų šventinis ir pasipuošęs, pagal galimybes, kurias turime. Norime, kad šventes pajustų kiekvienas“, – kalbėjo meras.

Tradiciškai per Kalėdas švies ir aukščiausia pasaulio eglė – televizijos bokštas. Senjorai kiekvieną savaitgalį galės nemokamai pasivaišinti kava ir arbata. Kursuos ir traukinukas.

Tačiau ypatinga dovana lauks mažų ir didelių vilniečių Katedros aikštėje. Čia nuo Kalėdų iš varpinės bokšto su visais susirinkusiais bendraus pasaulyje analogų neturintis, moderniausiomis technologijomis sukurtas Kalėdų Senelis.

`ių metų Vilniaus Kalėdų Senelis
Šių metų Vilniaus Kalėdų Senelis

Su juo galimybę pabendrauti turėjo ir į Kalėdų renginių pristatymo spaudos konferenciją susirinkę miesto vadovai bei žurnalistai. Meras Kalėdų Seneliui paskambino per „Skype“, prieš tai pasigyręs, kad jo jauniausioji dukra žino, jog tėtis turi Kalėdų Senelio telefono numerį.

Senelis buvo puikios nuotaikos ir neslėpė labai laukiantis šeštadienio šventės, kai turės progą pirmą kartą pabendrauti su vilniečiais. Jis pažadėjo dovanų – kadangi visi vilniečiai, anot mero, buvo šiemet geri, tai gaus bent po vieną didelę dovaną. Taip pat Kalėdų Senelis patvirtino gavęs mero dukros Emilijos laišką.

Tačiau Kalėdų Senelis, nors pats būdamas itin modernus, paragino laiškų jam nerašyti elektroniniu paštu, nes jie tuomet nukeliauja į jo pašto dėžutės spam'ą. Anot Senelio, jo dovanų maišas bus pilnas ir jokios krizės jis nejaučiąs. Esą kokia krizė per Kalėdas.

Vaikai tradiciškai prašo tokių dovanų, kaip ipod, mp3 grotuvai, bet neretai gauna ir megztinių. Paklaustas, ar jais mažieji džiaugiasi, užtikrino, kad taip, nes vaikams svarbu šiltai apsirengti ir nesušalti.

Pasikalbėti su Kalėdų Seneliu vaikai ir jų tėvai galės nuo Kalėdų iki pat Trijų Karalių per tiesiogines konferencijas – Senelis su jais kalbėsis iš Katedros aikštės varpinės bokšto.

Vienam vilniečiui šių metų Kalėdos kainuos 76 centus, o gyventojų Vilnius turi apie 555 tūkst. Toks numatytas švenčių biudžetas, dar sulaukta ir šiokios tokios rėmėjų pagalbos. Tačiau pastarieji nėra itin dosnūs – kaip pastebėjo meras, nors krizė, atrodytų, baigėsi, verslininkai neskuba plačiau atverti savo piniginių ir paremti šventes mieste.

Sostinės gatvės per šias Kalėdas švytės panašiai, kaip pernai. Anot „Švenčių studijos“, besirūpinančios gatvių puošyba, vadovės Jolantos Turaitės, tradiciją kelerius metus vienodomis iliuminacijomis puošti miestų gatves yra ir tokiuose miestuose, kaip Paryžius, nors jų švenčių biudžetai kur kas didesni.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje