Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalėdos Vilniuje bus!

Nepaisant sunkmečio ir savivaldybės taupymo, šventiniai renginiai sostinėje vyks – tuo pasirūpino verslininkai. Vilniaus miesto savivaldybė prie šventinės nuotaikos kūrimo prisideda suteikdama leidimus renginiams ir sumokėdama už minimaliai kainuojančius techninius dalykus.
Kalėdinį palinkėjimą, kuris bus kabinamas ant Rotušės aikštėje stovėsiančios eglės, parašė ir Vilniaus vicemeras Gintautas Babravičius.
Kalėdinį palinkėjimą, kuris bus kabinamas ant Rotušės aikštėje stovėsiančios eglės, parašė ir Vilniaus vicemeras Gintautas Babravičius. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šeštadienį, gruodžio 12 d., Vilniuje startuoja projektas „Kalėdos sostinėje '09“. Nepaisant to, kad miesto savivaldybė kuriant projektą prisideda minimaliai, šventinės nuotaikos ir originalių renginių mieste netrūks. „Pernai metais bendras visų Kalėdų šventinis biudžetas buvo virš milijono litų. Šiemet tiesioginės išlaidos iš miesto savivaldybės yra apie 40 tūkst. Lt. Labai džiaugiamės, kad verslininkai suprato ir sutiko patalkininkauti kuriant šventinius renginius“, – „15 min“ sakė miesto mero pavaduotojas Gintautas Babravičius.

Agentūros „Concept events & media“ generalinio direktoriaus Tado Rimdžiaus tvirtinimu, šiemet šventės bus suorganizuotos maždaug už 100 tūkst. Lt.

Kalėdų startas – šeštadienį

Kalėdinių renginių maratonas prasidės šeštadienį 12 val., kai Rotušės aikštėje bus atidaromas Kalėdų miestelis. Iki gruodžio 29 d. kasdien Kalėdų miestelyje vilniečius vilios tautodailininkų ir amatininkų mugė, organizuojami renginiai ir akcijos, karšti užkandžiai ir vynas. Nemokamai kava savo palapinėje vaišins Kalėdų miestelio organizatoriai „Jacobs Kronung“. Toje pačioje palapinėje bus galima užrašyti atvirukus mylimiausiems žmonėms ir juos išsiųsti nemokamu paštu.

Be to, apsilankę Kalėdų meistelyje miestiečiai galės savo sveikinimus užrašyti ant kalėdinės žvaigždės. Vėliau visos žvaigždės bus sujungtos į girliandą ir papuoš Rotušės aikštės kalėdinę eglę, kuri taps visus vienijančios kalėdinės dvasios simboliu. Kalėdinės girliandos užkabinimas vyks gruodžio 18 d. 18 val. Vilniaus Rotušės aikštėje.

Iš viso Rotušės aikštėje bus įrengti 20 namelių. „Jie bus stacionarūs, ne šiaip kokios palapinės, todėl nebjauros miesto vaizdo“, – sakė T.Rimdžius.

Rekordinė sofa Rotušės aikštėje

Gruodžio 11-13 d. Rotušės aikštėje miestiečius ir Vilniaus svečius pasitiks milžiniškų matmenų žalioji „Jacobs Kronung“ sofa. Ji yra įtraukta į Gineso rekordų knygą, kaip didžiausias pripučiamas baldas pasaulyje. Iki šiol sofa buvo eksponuota tik Vokietijoje. Lietuva bus antra šalis, kurioje bus pastatyta iš 22 metrų ilgio, 8 metrų aukščio, 8,1 metro pločio, 800 kubinių metrų sofa. Tris dienas sofos viduje veiks įspūdingas kavos muziejus, kuriame bus eksponuojama, kaip yra gaminama kava, kaip skrudinamos pupelės ir pan. Muziejų nemokamai aplankyti galės visi norintieji.

VEKS uždarymas

Kartu su „Kalėdomis sostinėje '09“ Vilniuje bus uždaromas projektas „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“. „Uždarymas bus kuklus, bet kartu ir įspūdingas. Jeigu per VEKS atidarymą į orą skraidė fejerverkai, tai per uždarymą skraidys gyvi žmonės. Ir, beje, už mažesnę pinigų sumą“, – sakė G.Babravičius. Jis kalbėjo apie artistų trupę iš Didžiosios Britanijos „The Dream Engine“, kuri demonstruos akrobatinius triukus su helio balionais per Kalėdinės mugės atidarymą Rotušės aikštėje 12 val. Tie patys oro akrobatai pasirodys ir tą pačią dieną, tik jau 16 val. įžiebiant eglę Rotušės aikštėje.

„Norime pasidžiaugti, kad pas mus per šventes atvyks visų kitų metų Europos kultūros sostinių vadovai ir delegacijos. Taip pat apsilankys Rygos ir Talino atstovai“, – pasakojo ir Vilniaus miesto savivaldybės Užsienio ryšių skyriaus vedėjas Žilvinas Abaravičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius