Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 27 /16:29

Vilniaus Katedros aikštėje jau statoma pagrindinė šalies Kalėdų eglė

Kaip ir kasmet, Katedros aikštėje stovės pagrindinė visos Lietuvos Kalėdų eglė. Kol kas tik konstruojamos metalinės konstrukcijos, tačiau šeštadienį eglė jau bus įžiebta ir paskelbs žiemos švenčių sezoną.
Eglė Katedros aikštėje bus dirbtinė su gyvomis šakomis.
Eglė Katedros aikštėje bus dirbtinė su gyvomis šakomis. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šiemet šalia Katedros stovės 25 metrų aukščio dirbtinė eglė, apkaišyta gyvomis eglių šakomis. Šiemetinė Vilniaus eglė bus 5 m didesnė už Rygos ar Talino miestų eglutes. Eglutė bus papuošta 60 šviečiančių dekoracijų, girliandų, šviesos elementais ir burbulais. Miesto eglės reikalais ir puošyba rūpinasi UAB „Švenčių studija“. Žadama, kad šių metų eglės bus tokia, kokios Vilnius dar neturėjo.

Pasak Vilniaus mero Artūro Zuoko, šių metų eglės išskirtinumas – ne tik jos aukštis, bet ir eglutės ekonomiškumas. „Eglės apšvietimui naudojama galia bus tik 2,8 KW. Šį skaičių galima prilyginti su buityje naudojamu dulkių siurblio arba dviejų arbatinukų galingumu. Džiugu, kad didžiausia Baltijos šalių eglė yra tokia ekonomiška“, – sako A.Zuokas.

Pernai eglutė buvo papuošta taip pat naujais, lietuvių menininkų rankomis kurtais žaislais – antikvariniais žibintais, medžiaginiais angelais, šiaudiniais lankais ir širdutėmis.

Eglės ir šventinių Vilniaus gatvių papuošimų įžiebimas numatomas šeštadienį, gruodžio 1 dieną. Kalėdinėmis girliandomis švytės Gedimino ir Konstitucijos prospektai, A.Vrublevskio, Vokiečių ir Pilies gatvės bei televizijos bokštas. Tiesa, jis kalėdine egle virs per pačias šventes.

Šiemet Vilniaus Kalėdos turėtų būti interaktyvios. Vilniečiai ir miesto svečiai galės ne tik stebėti šventinį šurmulį, bet ir jame dalyvauti. Centrinė miesto dalis, nuo Vokiečių gatvės iki Gedimino prospekto, virs Kalėdų prospektu, kuriame žadama daugybę pramogų ir atrakcijų.

Organizatoriai žada ypatingą staigmeną – moderniomis projekcijomis, šviesos instaliacija ir kitomis inovatyviomis priemonėmis kuriamą žaidimą. Jis apims visą miesto centrą, keliuose taškuose bus galima patiems kurti įvykius, dalyvauti žaidimuose, stebėti įspūdingus kalėdinę nuotaiką kuriančius reginius.

Kaip ir pernai, po miestą važinėjo Kalėdų traukinukas. Nuo Rotušės aikštės Pilies gatve, Gedimino prospektu iki pat Seimo rūmų jis kursuos nuo gruodžio vidurio iki sausio 7 dienos. Pernai traukinuku pasivažinėjo daugiau nei 30 tūkst. keleivių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius