-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kurortai per šventes vilios mažesnėmis kainomis

Sunkmečio kamuojami verslininkai viliasi, kad į pajūrį suplūs nemažai žiemos šventes norinčių sutikti tautiečių ir svečių iš užsienio. Tiesa, pastebima, kad nors domimasi gana aktyviai, rezervuoti vietų neskubama.
Palangos verslininkai poilsiautojus mėgina vilioti mažesnėmis kainomis, tačiau ir jos ne visiems prieinamos. Naujųjų naktis su nakvyne ir pramogomis porai gali atsieiti apie 500 Lt.
Palangos verslininkai poilsiautojus mėgina vilioti mažesnėmis kainomis, tačiau ir jos ne visiems prieinamos. Naujųjų naktis su nakvyne ir pramogomis porai gali atsieiti apie 500 Lt. / J.Andriejauskaitės nuotr.

Turizmo sektoriaus atstovai akcentuoja, kad šiemet pajūryje galima švęsti pigiau – žemesnės tiek nakvynės, tiek šventinės vakaro programos kainos. Tačiau ir jos tikrai ne visiems prieinamos.

Susidomėjimas nedidelis

Palangos poilsio ir reabilitacijos centro „Pušynas” direktorius Vincas Nesteckis teigė, kad šiemet žmonės itin pasyvūs.

„Labai nedaug susidomėjusių. Kad galėtume rengti šventinę programą, turime surinkti bent 50–60 žmonių. Pernai visas 120 vietų restoranas buvo pilnutėlis ir programa kainavo 180–250 Lt vienam žmogui priklausomai nuo sėdėjimo vietos. Šiemet kambariai atpigę 30 proc., dviviečio kambario kaina  – 110 Lt, vakaro programos – 150 Lt. Per dešimt metų nėra buvę, kad nerengtume programos, o šiemet dar neaišku – lauksime iki gruodžio vidurio, jei nesusirinks pakankamai žmonių, atšauksime”, – sakė V.Nesteckis.

J.Andriejauskaitės nuotr./Padabintis Palangos gatvės.
J.Andriejauskaitės nuotr./Padabintos Palangos gatvės.

Stipriai mažino kainas

Tuo tarpu viešbučio „Palangos vėtra” vyriausioji administratorė Aurelija džiaugėsi dideliu svečių susidomėjimu. „Turime 30 kambarių, dalis jau užimti. Pernai buvo užpildyta daugiau kaip 90 proc.”, – sakė ji. Muzikinė, šokių programa ir minimalios vaišės šventinę naktį kainuos 150 Lt. Pernai kainavo 250 Lt. Apie 50 Lt atpigo ir nakvynė, dabar dvivietis kambarys nakčiai kainuoja apie 250 Lt.

Viešbučio „Vila Diemedis” administratorė Irena pasakojo, kad šiemet koncertinė programa ir kuklios vaišės svečiams kainuos 50 Lt, pernai kaina siekė 150 Lt. Nakvynė dviem paroms šiemet kainuoja tiek, kiek pernai viena para – apie 400 Lt.

„Susidomėjimas tikrai yra, o ir laiko dar turime. Viešbučiuose rezervuojami kambariai, šventėmis Palangoje itin domisi Kaliningrado, Maskvos gyventojai. Netikiu, kad Palanga liks be svečių”, – sakė Palangos turizmo informacijos centro direktorė Ala Valužienė.

Šventės valso sūkury

„Žmonių, susidomėjusių, ką planuojame šventėms, skambučių sulaukėme jau lapkričio pradžioje. Viešbučiuose po truputį rezervuojamos vietos, šiemet tai daroma ilgesniam laikotarpiui – trims dienoms, nes sausio 1-oji penktadienis, bus daugiau laisvų dienų, – sakė Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro direktorės pavaduotoja Agnė Palanskytė. – Daugelis viešbučių Naujųjų metų proga ketino nerengti jokių programų, palikti tik veikiantį restoraną, tačiau kai viešbučiuose pilnėja kambariai, jie priversti ką nors daryti, nes gėda prieš klientą. Galiu patikinti, kad viešbučiai šiemet taiko palankias kainas.” 

Viešbučio „Nidus” atstovė taip pat tikino, kad susidomėjimas žiemos šventėmis Nidoje šiemet kur kas didesnis. „Turime 26 kambarius, kol kas dar yra laisvų. Itin nedžiūgaujame, nes nežinia, ar tas susidomėjimas duos tikrą rezultatą”, – pasakojo moteris. Šventinė vakarienė čia atsieis 150 Lt, o nakvynė dviviečiame kambaryje – 350 Lt.

Poilsio namų „Ąžuolynas” direktorė Violeta Mikelienė „15min” sakė, kad žmonės gana pasyvūs, nors šiemet švęsti galima pigiau. „Šventinio vakaro nerengsime, nes nėra pageidavimų, kviesime į miesto renginius. Šiemet nakvynės kainos tikrai mažesnės, pigiausias dvivietis kambarys atsieis 150 Lt, pernai buvo 200 Lt. Apartamentus su židiniu galima išsinuomoti už 180 Lt, pernai jie kainavo 250 Lt”, – vardijo direktorė.
 

Nidoje – šventės be triukšmo

Nida šiemet svečius ketina vilioti netradicine naujamete programa. Vietoj šurmulio ir triukšmingų fejerverkų Naujųjų metų naktį į dangų kils šimtai šviečiančių balionų ir švytinčių žiburėlių. Senuosius metus palydės ir klasikos koncertas su Vaida Genyte bei Vaidu Vyšniausku. Pasitikus Naujuosius visi bus kviečiami pasisukti  valso ritmu, o vėliau smagiai šokti linijinius šokius. Sausio 1 dieną svečiams bus siūloma paskanauti žuvienės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius