-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lankytojai randa ir pasislėpusį pusnyse Jūrų muziejų

Nors Lietuvos pajūryje jau antra savaitė prakiuręs dangaus verčia sniegą kalnais, tačiau Jūrų muziejus gali didžiuotis ištikimais lankytojais.
Jūrų muziejus skendi pusnyse.
Jūrų muziejuje veikia Pingvinų paštas. / S.Karaliaus nuotr.

Kiekviena savaitgalį sename Prūsijos forte apsilanko nuo šimto iki penkiasdešimties lankytojų. Jie nebijo nei šaltuko kelte, nei prastai išvalytų kelių.

Ir dažnai per gruodžio pūgą patys mažiausi vaikai prašo tėvelių keliauti į muziejų. Mat čia  veikia Pingvinų paštas. Su muziejaus svečiais savaitgaliais, du kartus per dieną, bendrauja patys tikriausi Kalėdų senelio patikėtiniai – pingvinai. O vaikučiai ir jų tėveliai susėdę prie eglutės rašo slapčiausius savo norus, kurių išsipildymo tikisi Kalėdų rytą. Pingvinų pareiga – laiku nugabenti per jūras marias tuos laiškus Kalėdų seneliui.

D.Baltūsio nuotr./Jūrų muziejuje veikia Pingvinų paatas.
D.Baltūsio nuotr./Jūrų muziejuje veikia Pingvinų paštas.

Praeitą savaitgalį į muziejų per sniegus atklampojo... Piratiškiausia klaipėdiečių Baltūsių šeimyna. Nors šeimoje – keturi maži vaikai, bet ji niekada nepraleidžia progos turiningai papramogauti. Violeta ir Donatas atžalas Simoną, Jokūbą, Martyną ir Elzę augina jūriška dvasia. Piratiškiausios šeimos titulas Baltūsiams atiteko per gegužę muziejuje rengtą Muziejų naktį, kurios tema buvo Baltijos jūros piratai.

Pasak Donato Baltūsio, su vaikais savaitgalį muziejuje praleido visą pusdienį. „Ir su pingvinais padraugavom, ir sniegu gamtoj pasidžiaugėm, - sakė šeimos galva. – Pingvinai buvo labai draugiški ir daugiausiai dėmesio skyrė pagrandukei Elzei“.

Jūrų muziejus laukia lankytojų ir Kalėdų savaitgalį. Dvi šventinės dienos muziejaus gerbėjams tikrai bus išskirtinės – jiems rengiama daug staigmenų. Be dovanų iš Kopgalio tvirtovės nebus išleistas nė vienas lankytojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius