Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Lenkijos ir Gruzijos Kalėdų Seneliai tepa roges į Trakus – Kalėdų Senelių sostinę

Kalėdų Senelių sostinėje Trakuose – didysis svečių sutikimo įkarštis. Šį savaitgalį ir kalėdinių švenčių dienomis tikimasi ypač gausaus lankytojų srauto. Tad Trakuose atlapotos visos durys ir širdys, nes prasideda ilgai lauktos vaikų atosotogos ir įsismagina švenčių šėlionės.
Akimirkos iš Kalėdų Senelių sostonės renginių
Akimirkos iš Kalėdų Senelių sostonės renginių / Pauliaus Albertavičiaus nuotr.

„Kas gali būti geriau už Kalėdų Senelių sostinę? Tik Kalėdų Senelių sostinė!  Nors oras rudeniškas, bet viską gožia kalėdinė nuotaika, juolab Trakuose, kur iki kitų metų sausio vidurio ūžaus švenčių  linksmybės. Atvykę į Kalėdų Senelių sostinę išsivešite keleriopai geresnę, šventiškesnę Kalėdų nuotaiką“, – sako Kalėdų Senelių sostinės renginių iniciatorius, Trakų seniūnas Kęstutis Vilkauskas. 

Jau dvi savaites neužsiveria Kalėdų Senelio rezidencijos, įsikūrusios apžvalgos aikštelėje priešais pilį, durys. Pasakiškame namelyje laukia ne tik susitikimas su Kalėdų Seneliu, bet ir specialūs jo  antspaudai, dedami ant atvirukų su Kalėdų Senelių sostinės vaizdu, kuriuos  galite išsiųsti savo draugams, momentinės nuotraukos savam albumui. 

Smagu  patraukti Galvės ežero pakrante ir  į Linksmybių palapinę Karaimų saloje, kur laukia įdomūs susitikimai, kalėdinė mugė mažiems ir dideliems, pačios netikėčiausios  staigmenos. 

Žinia apie išskirtinę Kalėdų Senelių sostinę yra pasiekusi ir užsienio šalis, tad  netrukus Trakuose viešės Kalėdų Seneliai iš Lenkijos ir Gruzijos, globojami šių šalių ambasadorių Lietuvoje.  

Linksmybių palapinėje gruodžio 21 dieną, šeštadienį, 12 val. muzikinę pasaką seks Trakų nykštukas, o 13 val. mažuosius sveikins lenkų Kalėdų Senelis šv. Mikalojus. Gruodžio 22 dieną, sekmadienį, nepailstantis Trakų nykštukas nuo vidudienio kvies į linksmąsias estafetes, skambės kalėdinės dainos ir giesmės, viešės „Ąžuolyno meškučių cirkas“.

Pailsėjus nuo sotaus Kalėdų stalo, gera įkvėpti gryno oro, pasigrožėti gamta ir pasilinksminti. Žinoma, kad visa tai rasite Kalėdų Senelių sostinėje. Gruodžio 26 dieną Linksmybių palapinėje lauks skardžiai dudenantis  Senelis Kalėda, įspūdingas  kalėdinis koncertas „Kaip gera, kai man gera“, į kurį pakvies Vytautas V. Landsbergis ir kompozitorius Raimondas Rašpoliauskas, muzikinė pasaka „Kalėdos jau pas mus!“, rankdarbių dirbtuvėlės.  Kalėdinės linksmybės šurmuliuos ir gruodžio 27-ąją.  

Gruodžio 28 dieną laukia išskirtinis susitikimas su gruzinų Kalėdų Seneliu, kuris specialiai į Trakus atvyksta iš Gruzijos Gorio miesto, koncertuos  Aidas Giniotis ir teatro „Atviras ratas“ aktoriai. Sekmadienį, gruodžio 29-ąją, Linksmybių saloje įstabų spektaklį visai šeimai dovanos magas Mantas Wizard, koncertuos vaikų ir jaunimo dainavimo studija „Ša Lia Lia“, skambės Trakų nykštuko muzikinė pasaka „Nuo visų Žiemos speigų, aš visus sušildyti galiu“.

Be to, apsilankiusųjų Kalėdų Senelių sostinėje laukia kelionės net į septynias nykštukų rezidencijas  – „TonyResort“ parke, „Karališkojoje  kibininėje“ ir „Senojoje kibininėje“, kavinėje „Šokolado sostinė“,  „Trasalio“ centre, „Kempinge slėnyje“ ir kitose smagiose  pramogauti ir ilsėtis visai šeimai vietose.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius