Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Miškininkai ir verslininkai jau susirūpino eglutėmis

Nors iki Kalėdų dar daugiau nei dvi savaitės, tačiau miškininkai ir verslininkai jau susirūpino, kad pirkėjams nepritrūktų pagrindinio šios šventės akcento – žaliaskarės eglutės ar bent šakos butui papuošti.
Kalėdos
Kalėdos / 123rf nuotr.

Šiaulių miškų urėdijos darbuotojai jau dairosi po miškus ieškodami žaliaskarių ir jų šakų, kurias veš į Šiaulius ir nemokamai dalins miestiečiams. Pati urėdija eglaitėmis neprekiauja. Kasmet prieš šventes į girininkijas kreipiasi nuolatiniai klientai – mokyklos, vaikų darželiai, kitos įstaigos, kurios prieš šventes ieško didesnių  eglučių.

„Visose girininkijose bus prekiaujama kalėdinėmis eglaitėmis ir šakomis, populiariausios eglaitės, kurios aukštis yra 1 metras, kaina yra 10 litų įskaitant ir PVM. Kaip ir kasmet planuojame organizuoti akciją „Parsinešk Kalėdas į savo namus“. Miesto aikštėje veltui išdalijame apie 5 tūkst. kalėdinių šakų“, – sako Šiaulių miškų urėdijos miško želdinimo ir apsaugos inžinierius Juozas Daunys.

Joniškio rajone netoli Žagarės eglutes auginantis verslininkas sako žaliaskarėmis užsisodinęs apie 100 hektarų. Už ketvirtį milijono litų verslininkas įsigijo specialios technikos – kombainą, kuris per valandą nupjauna 500 eglaičių, fasavimo įrangą bei kitokios technikos, spartinančios darbą. Todėl  rudens darbymetį jau pabaigęs – į Angliją, Belgiją ir Švediją išvežė per 20 tūkst. žaliaskarių. Pasak jo, eglutės kasmet brangsta, jų kainos didėja ir užsienyje.

„Pernai gal buvo 22 litai, šiemet vidurkis yra apie 25 litus, o užsienyje labai įvairiai: kainuoja ir 30 eurų, ir 40 eurų, priklauso nuo eglės dydžio“, – teigia verslininkas Daivanas Pranciulis.

Kasmet gruodį budėjimus miškuose pradedantys girininkijų darbuotojai sako jau pastebėję, kad į priemiesčio miškus braunasi eglynus niokojantys ir savavališkai eglutes bandantys nusikirsti miestiečiai. Už savavališkai nukirstą eglutę numatyta bauda nuo 50 iki 400 litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius