-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nemėtyti nupuoštų eglučių ir šiemet kvies akcija „Kalėdinė eglutė–namų šilumai“

Sausio 6–14 dienomis akcija „Kalėdinė eglutė – šilumai“ vėl kvies vilniečius prasmingai panaudoti po švenčių nupuoštus medelius. Iš jų pagamintu ekologišku biokuru bus šildomi vilniečių namai.
Kalėdų eglutė
Kalėdų eglutė / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Jau ketvirtus metus rengiamą akciją inicijuoja Lietuvos biomasės energetikos asociacija LITBIOMA bei komunalinių paslaugų ir ekologijos verslo bendrovė „Ecoservice“, teigiama išplatintame pranešime spaudai.  

Akcijos globėja – Aplinkos ministerija. Raginimą prasmingai panaudoti eglutes palaiko ir Vilniaus miesto savivaldybė bei Švietimo ir mokslo ministerija. Šiemet akcija atkeliaus ir į Klaipėdą, Varėną, Širvintas,Šilutę bei Trakus. Šių miestų savivaldybės taip pat pritaria iniciatyvai.

Iniciatyvos tikslas – ne tik prasmingai panaudoti eglutes, bet ir raginti gyventojus po švenčių eglučių bet kur nemėtyti. Švysteltos per balkoną, kiemus jos teršia iki pat pavasario.

„Kasmet ši akcija sulaukia ne tik daugiau pritariančių, bet ir realiai joje dalyvaujančių.
Šiemet kviečiame ne tik Vilniaus, bet ir kitų miestų bei miestelių gyventojus prisijungti prie šios iniciatyvos.

Bet kur paliekamos eglutės teršia ne tik šventinę nuotaiką, bet ir miestą, užkemša šalia daugiabučių ir privačių namų stovinčius konteinerius. Tačiau jau pastebime, kad kiekvienais metais daugėja žmonių, kurie su Kalėdų puošmena atsisveikina gražiai“, – sako „Ecoservice“ generalinis direktorius Saulius Budrevičius.

Akcijos lipdukais pažymėti „Ecoservice“ konteineriai nuo sausio 6 iki 14 dienos vakaro stovės prie didžiųjų prekybos tinklų ir daugiabučių namų kiemuose. Akcijos konteineriai bus skirti tik eglutėms, į juos prašoma nemesti komunalinių atliekų.

“Džiaugiamės, kad akcija jau skaičiuoja ketvirtus metus ir kasmet surenkama vis daugiau eglučių. Puiku, kad šiemet nebus apsiribota tik Vilniumi, o prie šios gražios, žalios iniciatyvos prisijungs ir kitų miestų bei miestelių gyventojai. Lietuvoje laikomasi tradicijos puošti “gyvą” eglutę ir jau formuojasi tradicija tvarkingai su ja atsisveikinti. Be to, iš surinktų eglučių bus pagamintas atsinaujinantis ir netaršus biokuras“, – sako Aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas.

Surinkti medeliai bus nuvežti į biokuro gamybos ir ekologijos verslo įmonės „Bionovus“ aikštelę, kur juos susmulkinus bus pagamintas ekologiškas biokuras. Juo “Vilniaus energija” ir kiti Lietuvos šilumos tiekėai šildo gyventojų namus. Ši bendrovė naudoja galingiausią Rytų ir Centrinėje Europoje biokuro katilą. Kalėdinės eglutės – viena iš daugelio vietinio biokuro rūšių, kurias galima panaudoti ekologiškai energijai gaminti. Pernai vien tik vilniečiai užpildė 15 konteinerių, kurių bendras svoris viršijo pusšeštos tonos.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius