-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prasmingai panaudoti egles kviečia akcija „Kalėdinė eglė – namų šilumai“

Šiemet gyventojai vėl turės galimybę prasmingai panaudoti nupuoštas kalėdines eglutes. Sausio 6–13 dienomis prie didžiųjų prekybos centrų ir daugiabučių namų stovės specialūs konteineriai, pažymėti akcijos „Kalėdinė eglutė – namų šilumai“ simbolika.
Eglės
Eglės / „Ecoservice“ nuotr.

Akcija vyks 12 miestų – Vilniuje, Klaipėdoje, Širvintose, Šilutėje, Neringoje, Kazlų Rūdoje, Vilkaviškyje, Varėnoje, Lazdijuose, Lentvaryje, Trakuose ir Pagėgiuose, o iš surinktų eglučių bus gaminamas ekologiškas biokuras.

„Jau septintus metus vykdoma akcija kaskart vis populiaresnė. Tai rodo, kad žmonių sąmoningumas auga, o šalia daugiabučių po švenčių besimėtančių eglučių vaizdas tampa retesnis. Šiemet taip pat tikimės aktyvaus gyventojų dalyvavimo“, – sakė Saulius Budrevičius, Aplinkos ministerijos globojamą akciją organizuojančios bendrovės „Ecoservice“ generalinis direktorius. 

Anot jo, į specialų konteinerį įmesti medeliai tarnaus du kartus: ne tik džiugins per šventes, bet vėliau taps biokuru, iš kurio gaminama šiluma. „Visas atitarnavusias eglutes pristatysime biokuro gamintojams, o jų pagamintas kuras keliaus į šilumos tiekimo įmones“, – pasakojo S.Budrevičius. 

Prieš metus gyventojai sunešė virš 700 kub.m eglučių, iš kurių buvo pagaminta per 70 kietmetrių biokuro. Aktyviausiai dalyvavo Vilniaus gyventojai, atgabenę net 500 kub.m medelių.

Akcija
Akcija

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius