-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prekyba kalėdinėmis eglėmis įsibėgėja

Iki Kalėdų liko dar dvi savaitės, tačiau prekybos tinklai, specializuotos gėlių parduotuvės, medelynai jau prekiauja kalėdinėmis eglėmis. Kol kas populiaresnės vazonuose augančios eglės, kirstines labiau pirkti pradedama prieš pas šventes.
Prekyba eglėmis
Prekyba eglėmis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniaus miškų urėdijos medelyne galima nusipirkti tiek eglę vazone, tiek nukirstą medelį. Medelyno viršininkė Reda Konstantinavičienė pasakojo, kad pirkėjų jau yra gana daug, tačiau intensyviausia, kaip ir kasmet, bus paskutinė savaitė prieš Kalėdas.

Pigiausia – už 5 Lt

Šiuo metu medelynas prekiauja baltosiomis ir paprastosiomis eglutėmis. Anot R.Konstantinavičienės, žmonės perka labai įvairias egles.

„Norint ilgiau pasidžiaugti nukirsta eglute, reikia ją laikyti drėgname smėlyje. O jeigu tai vazoninė eglutė, būtina ją laistyti, apipurkšti vandeniu ir nestatyti labai šiltoje vietoje ar ant šildomų grindų“, – patarė medelyno viršininkė.

Vazoninės eglės medelyne kainuoja nuo 5 iki 50 Lt. Pačios mažiausios ir pigiausios – vos 20–30 centimetrų eglaitės. Nukirstų eglių kainos prasideda nuo 10 Lt, jų kaina priklauso nuo dydžio, o vienas metras paprastai kainuoja apie 10 Lt. Populiariausios – nuo 1,5 iki 2,5 m aukščio.

Gausu eglių vazonuose

Prekybos centruose taip pat jau galima įsigyti ne tik dirbtinę Kalėdų eglę. Anot „Rimi Lietuva“ viešųjų ryšių vadovės Ramintos Stanaitytės-Česnulienės, prekybos centrai pirmiausia pradeda prekiauti būtent dirbtinėmis eglutėmis, vėliau – eglėmis vazonuose, o tada atsiranda ir kirstinės eglutės.

„Į prekybos centrus jau atkeliavo kirstos daniškos eglutės. Šiemet turime ypač platų vazoninių eglučių asortimentą – smaliaspyglius kenius, baltąsias, dygiąsias, paprastąsias eglutes. Jų kainos panašios, kaip ir pernai – nuo 19,99 iki 99,99 Lt“, – sakė R.Stanaitytė-Česnulienė.

Daniškos ir lietuviškos

„Maxima“ prekybos centruose jau irgi gausu gyvų eglių. Šio prekybos centro atstovės ryšiams su visuomene Olgos Malaškevičienės teigimu, prekiaujama daniškomis ir lietuviškomis eglutėmis. Kaip teigiama, daugiausia yra būtent lietuviškų.

„Pastaruoju metu populiarios eglės vazonuose. Jeigu jos bus tinkamai prižiūrimos, jas pavasarį galima persodinti ir auginti lauke. Jų kainos yra nuo 10 Lt“, – sakė O.Malaškevičienė.

Kirstinę eglę „Maxima“ prekybos centre irgi jau galima įsigyti, jų kainos nuo 15 Lt už 0,7 m aukščio medį. Netrukus ketinama pradėti prekiauti ir eglių šakomis. Prekyba eglutėmis vyksta ne tik pačiuose prekybos centruose, bet ir šalia jų.

Paskutinę savaitę prieš Kalėdas prekyba gyvomis eglutėmis suintensyvėja visame mieste. Norintiems pardavinėti egles leidimus išduoda miesto seniūnijos. Pernai vienos dienos leidimas kainavo 5 Lt, jeigu pardavėjui užteko 1 kv.m ploto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius