-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prezidentūroje įžiebta Betliejaus taikos ugnis

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė priėmė Betliejaus taikos ugnį iš Lietuvos skautų organizacijų atstovų, teigiama išplatintame pranešime spaudai.
Dalia Grybauskaitė priėmė Betliejaus taikos ugnį.
Dalia Grybauskaitė priėmė Betliejaus taikos ugnį. / Prezidentės spaudos tarnybos nuotr.

„Kasmet artėjant Kalėdoms į Lietuvą atkeliauja Betliejaus taikos ugnelė. Iš rankų į rankas keliaujanti ir taiką nešanti ugnis kviečia dalelę skleidžiamos šviesos dovanoti ir savo artimui. Tegul maža vilties ir gėrio kibirkštėlė suliepsnoja kiekvieno žmogaus širdyje. Pasidalykime ja su šalia esančiaisiais, nepamirškime tų, kam šilumos ir dėmesio trūksta labiausiai. Tegul visuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose būna šviesiau„, – sakė šalies vadovė, priimdama ugnį, simbolizuojančią viltį, šviesą, žmonių draugystę ir santarvę.

Jau 16-tus metus vykstančios akcijos „Betliejaus taikos ugnis“ metu per šv. Mišias uždegtos Kalėdų žvakės liepsnelė keliauja po visą Lietuvą. Gruodžio 16-23 dienomis Betliejaus taikos ugnis nešama į bažnyčias, ten, kur ypač trūksta vilties ir šilumos – į vaikų ir senelių globos namus, ligonines, kalėjimus, taip pat į universitetus ir kitas bendruomenes bei organizacijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius