Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Projekto „Kalėdos sostinėje 2010“ renginių programa

Kviečiame susipažinti su šventinių renginių programa.
Fejerverkai!
Fejerverkai! / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

KALĖDŲ EGLĖ KATEDROS AIKŠTĖJE

Gruodžio 11 d. – sausio 6 d., Katedros aikštė
Kalėdų eglė Katedros aikštėje vadinama pagrindine šalies egle. Šiais metais aplink ją bus itin judru ir linksma - čia visus nemokamai vėžins „DnB NORD Banko“ dovanojamas Kalėdų traukinukas. Jo vagonai bus papuošti šviečiančiomis girliandomis, šventinė muzika pritrauks dar daugiau lankytojų bei praeivių.

KALĖDŲ EGLĖ ROTUŠĖS AIKŠTĖJE

Gruodžio 11 d. – sausio 6 d., Katedros aikštė
Eglė Rotušės aikštėje – tai Vilniaus miesto eglė. Šiais metais eglutę puoš Vilniaus mokyklų moksleivių sukurti originalūs papuošimai.

EGLĖS ĮŽIEBIMAS IR MIESTELIO ATIDARYMAS

Gruodžio 11 d. 19.30 val., Katedros aikštė
Šventinio periodo Vilniaus mieste pradžią skelbs eglės įžiebimo ir Kalėdų miestelio atidarymo šventė. Gruodžio 11 d., 19.30 val. Katedros aikštėje susirinkusių vilniečių ir miesto svečių laukia muzikinis spektaklis „Žiemos tango“. Teatralizuoto koncerto metu bus papasakota nuoširdi ir įkvepianti istorija, kurios metu pagrindiniai herojai, atras laimės žvaigždę ir visiems susirinkusiems į Katedros aikštė padovanos ne vieną džiaugsmo ir šilumos akimirką. Pagrindinius vaidmenis kuria Evelina Anusauskaitė, Vaida Genytė ir Justas Lapatinskas. Programoje taip pat dalyvauja choras „Liepaitės“, Šarūno Kirdeikio vadovaujama šokėjų grupė „Show Makers“ ir kiti atlikėjai.

KALĖDŲ MIESTELIS

Gruodžio 11 d. – sausio 6 d., Odminių skveras šalia Katedros aikštės
Graži Kalėdų miestelio tradicija tęsis su dar didesne energija ir įkvėpimu. Kalėdų miestelyje vilniečiai ir miesto svečiai turės išskirtinę galimybę originaliai pasveikinti artimuosius „Northway dovanų banke“, sušilti prie karšto vyno taurės.

NORTHWAY DOVANŲ BANKAS

Gruodžio 11 d. – sausio 6 d., Kalėdų miestelis
Keičiatės dovanomis draugų rate? Norite netikėtai nustebinti artimą žmogų, ar tiesiog parodyti dėmesį pažįstamiems? Dovanų bankas padės dovanas įteikti išradingai: atneškite dovanėlę į „Northway dovanų banką“ ar tiesiog nupirkite čia pat šurmuliuojančiame Kalėdų miestelyje, o mes susisieksime su jos gavėju ir Kalėdų rytą pakviesime dovanėlę atsiimti.
Dovanėlių priėmimas – gruodžio 11 – 24 d.
Dovanėlių dalinimas – gruodžio 25 – sausio 6 d.

MALTIEČIŲ SRIUBA

Gruodžio 11 d. 18 val. ir 18 d. 12 val., Kalėdų miestelis
Maltos ordino savanoriai kviečia pasidalinti savo šiluma ir gera valia prie simboliško dubenėlio sriubos, bei pasikalbėti apie skurstančius ir vienišus žmones.

ŠOKOLADINĖ LEDO SKULPTŪRA

Gruodžio 11 d. – sausio 1 d., Rotušės aikštė
Ledinėje skulptūroje įšaldytos dvi milžiniškos šokolado plytelės praeivius vilios iki sausio 1 d., 12 val. kada ši puošmena suduš ir daugiau nei 50 kg šokolado bus padalinta visiems susirinkusiems. Saldžią puošmeną vilniečiams dovanoja šokolado ir kitų konditerijos gaminių gamintoja „Vilniaus Pergalė“.

VITRAŽO INTERPRETACIJŲ PROJEKTAS „KALĖDŲ ŠVIESA“

Gruodžio 11 d. – sausio 6 d., Trakų gatvė
Vitražo interpretacinis projektas „Kalėdų šviesa“ – tai Trakų gatvės papuošimas vitražinėmis kompozicijomis. Pirmo aukšto pastatų, langus papuoš įvairiaspalviai, mokinių sukurti vitražai Kalėdų tema. Žiemos vakarais, iš vidaus apšviestos lemputėmis, vitražinės kompozicijos džiugins praeivius spalvų ir šviesos dermių efektais.

KALĖDŲ MUZIKOS AIDAI VILNIAUS BAŽNYČIOSE

Gruodžio 13 – 30 d.
Tai nemokamų renginių ciklas klasikinės ir sakralinės muzikos gerbėjams Vilniaus miesto bažnyčiose. Jų metu koncertuoja žinomi operos solistai, chorai, muzikos ansambliai. Meno vadovė – Sigutė Trimakaitė.

PRAKARTĖLĖ IR JOS ŠVENTINIMO IŠKILMĖS

Gruodžio 22 – sausio 6 d.
Prakartėlė – tai Šv. Kalėdų simbolis. Kaskart ji primena svarbiausias vertybes: šeimą, meilę artimui, supratimą, vienybę ir viltį. Prakartėlės šventinimo iškilmės - gruodžio 24 d. 22 val., Katedros aikštėje.

TRIJŲ KARALIŲ EISENA

Sausio 6 d.
Tai paskutinis šventinio periodo renginys, kviečiantis drauge linksmai palydėti Kalėdų šventes. Eisena, kurios centre – spalvingais kostiumais aprėdytos Trijų karalių ir jų palydos figūros, ypač mėgstama vaikų.

KALĖDOS MOKYTOJŲ NAMUOSE

Gruodžio 11 d. 10 - 15 val. II a.
Kalėdų mugė „Angelų vaikai – su meile jums“. Dalyvauja Lietuvos spec. mokyklų ir pensionatų vaikai ir mokytojai.

Gruodžio 11 d. – Sausio 6 d., Kiemelis
Interaktyvi paroda „Advento spiralė“.

Gruodžio 15 d. – Sausio 17 d., Vaikų ir jaunimo galerija, I a.
Paroda „Kalėdų medis“.

Gruodžio 14 d. ir 28 d. 18 val., Svetainė
Pasidainavimų vakarai su Veronika „Atbėga elnias devyniaragis“.

Gruodžio 16 d. 18 val., Svetainė
Advento vakaras šeimoms „Oi, tu kiškeli, leliumoj“. Dainos, rateliai, burtai. Dalyvauja Vilniaus mokytojų namų vaikų folkloro ansamblis „Reketukas”.

Gruodžio 19 d. 12 val., Didžioji salė
Baleto rytmetys – „Snaigių šėlsmas. Dalyvauja Vilniaus mokytojų namų baleto studija „Nuotaika”.

Gruodžio 22 d. 18 val., Svetainė
Muzikos ir poezijos vakaras „Kalėdų žvaigždės krinta į širdį“. Dalyvauja aktorė Gražina Urbonaitė ir Vilniaus mokytojų namų liaudiškos muzikos ansamblis „Kankleliai”.

Gruodžio 23 d. 18 val., Didžioji salė
Vokalinės muzikos vakaras „Kalėdų klasika“. Dalyvauja Lietuvos muzikos ir teatro akademijos vokalo katedros studentai ir dėstytojai.

Sausio 6 d. 18 val., Kiemelis
Šventė visai šeimai „Lik sveika, Kalėdų eglute“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius