Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Renginys „Kalėdų belaukiant“ sieks atkreipti dėmesį į negalią turinčius vaikus

Gruodžio 8 d. 11 val. Lietuvos nacionaliniame dramos teatre, po daugelio metų, grįžta integruotas kalėdinis renginys „Kalėdų belaukiant“. Renginio metu vaikai su įvairiomis negaliomis turės galimybę neformalioje aplinkoje pabendrauti su savo bendraamžiais, kartu pasidžiaugti artėjančiomis šventėmis bei susitikti su Kalėdų Seneliu.
Kalėdiniai žaisliukai
Kalėdiniai žaisliukai / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 2 Vaikai Neįgalumas

Pasak renginio organizatorės Gailos Muceniekas, šiuo projektu bus siekiama atkreipti dėmesį į negalią turinčius vaikus bei jų integracijos bendruomenėse problemas.

„Tokiais projektais siekiame įveikti barjerus, kurie dažniausiai trukdo vaikams su negalia integruotis į visuomenę. Projekto tikslas ne tik skatinti neįgalių vaikų integraciją, bet ir keisti pačios visuomenės narių požiūrį apie tokius vaikus“, – pasakoja G.Muceniekas.

Vilniaus miesto įstaigos, dirbančios su protinę negalią turinčiais vaikas, aktyviai prisideda prie renginio organizuojant kalėdines dirbtuvėles bei dalyvaujant mugėje, kurioje bus galima įsigyti šių įstaigų vaikų darbelių – kalėdinių suvenyrų, keramikos darbelių, papuošalų, žaislų Kalėdų eglutei bei daugybę kitų vaikų su meilę pagamintų darbelių.

Renginio programa:

  • 11.00 Sveikinimo žodis ir renginio atidarymas. Trumpa muzikinė programa – Spalvų orkestras (jaunuoliai su protine negalia). Svečiai kviečiami dalyvauti kalėdinėse dirbtuvėlėse bei nusipirkti vaikų su negalia pagamintus suvenyrus (dirbtuvėles vyks viso renginio metu).
  • 12.00–13.00 Koncertas, kuriame dalyvauja vaikai su negalia bei integruotų mokyklų moksleiviai.
  • 13.00–14.00 Kalėdų senelio atvykimas ir dovanėlių įteikimas vaikams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius