-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šalies gyventojai jau parsinešė Kalėdas į savo namus

Gruodžio 21 dieną gausus būrys šalies gyventojų parsinešė Kalėdas į savo namus, teigia akcijos, kurios metu miškininkai gyventojams dalino eglių šakas, organizatoriai. Akcijos metu šalies gyventojams išdalinta daugiau nei 100 tūkst. eglių šakų.
Šalies gyventojai jau parsinešė Kalėdas į savo namus
Šalies gyventojai jau parsinešė Kalėdas į savo namus

Generalinės miškų urėdijos ir Aplinkos ministerijos organizuotos akcijos metu miškininkai aplankė daugelio miestų ir miestelių aikštes.

„Tikimės, kad ši nedidelė pagalba bent kažkiek padėjo gyventojams pasiruošti gražiausioms metų šventėms, ir džiaugamės, kad jie aktyviai dalyvavo akcijoje vietoj to, kad eitų į miškus ir kirstų eglutes, – teigia Generalinis miškų urėdas Benjaminas Sakalauskas – Taip pat norime nuširdžiai padėkoti savivaldybių administracijoms, padėjusioms organizuoti šią gražią, tradicija tapusią akciją“.

Akcijoje dalyvavo ir ne viena šalies garsenybė. Akcijos globėja tapusi aktorė Larisa Kalpokaitė prisipažino, kad eglės šakelėmis namus puošia jau ne pirmus metus.

„Gaivaus miško kvapo ir kalėdinio dvelksmo namus pripildo ir viena šaka, tad kam kirsti visą eglutę? Ir per šventes reikia susimąstyti apie gamtą“, – pasakoja L. Kalpokaitė.

Tradicinėje šventėje dalyvavę miestų gyventojai iš eglučių šakų gamins Kalėdines puokštes, kurios švenčių metu atstos Kalėdų eglutes.

„Kalėdų eglutė nėra praktiška – po Naujųjų metų švenčių spygliai ima byrėti, grindis reikia šluoti kone kas kelias valandas. Be to, vaikai jau turi savo namus, gyvename tik su vyru, todėl Kalėdinės puokštės mums pakanka“, – teigia akcijoje dalyvavusi vilnietė Danutė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius